Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam okazję kupić przyczepę wywrotkę (dwustronną), używaną o pojemności 3,5 tony.

Na co mam zwracać szczególną uwagę i nie tylko, przy oglądaniu tej przyczepy ?

Przyczepa 'woziła' drewno z lasu - nawet 7 ton podobno.

Posted

Witam

Mam okazję kupić przyczepę wywrotkę (dwustronną)' date=' używaną o pojemności 3,5 tony.

Na co mam zwracać szczególną uwagę i nie tylko, przy oglądaniu tej przyczepy ?

Przyczepa 'woziła' drewno z lasu - nawet 7 ton podobno.

[/quote']

To zależy do czego będziesz używał.Jeśli do bel to na szerokość i długość podłogi.Zwróć uwagę na ramę ,czy nie spawana-- w dokumentach ,czy to przyczepa rolnicza ,czy samochodowa.Ta ostatnia po zarejestrowaniu będzie dużo droższa w opłatach

Posted
Dokładnie jak piszą koledzy powyżej radzę Ci żebys sprawdził przede wszystkim stan ramy bo jak pęknieta to wtedy nie przyczepa tylko złom. Zwróć uwagę też czy z hydrauliki nic nie cieknie, czy hamulce są dobre, koniecznie obejrzyj dokładnie komplet dokumentów, resory też są ważne, no i jak po lesie ta przyczepa jeździła to felgi mogą być pogięte jakoś. Na stan burt, podłogi czy opon to zwracaj najmniejszą uwagę bo to jest najprostsze w naprawie. Pozdrawiam :)
Posted

A więc tak .... gościu sprzedaję tą wywrotkę i jeszcze jedną 3,5 t. przyczepę sztywną wraz z C -360 ponieważ kupił sobie HDS-a do wożenia drewna. A tych przyczep i ciągnika nie ma po prostu gdzie wstawić(mieszka w bloku).

Przyczepa ma nową podłogę od 2 lat i nowe boki lub remontowane.... Ogumienie jest ok, poza jedną oponą. Hamulce nie są w 100% sprawne, jest zarejestrowana. Ja chcę ją używać tylko podczas żniw do zboża, nawet nie musi być rejestrowana.

Jutro jadę ją obaknąć :)