Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam możliwość kupienia używanego silosa zbożowego, który jeszcze stoi do demontażu. Pytanie jest takie czy po ponownym skręceniu będzie on szczelny? i czy warto się w ogóle nad używanym zastanawiać? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam.
Posted
oczywiście że będzie szczelny, kilku moich sąsiadów właśnie takie silosy ma zamontowane i jest wszystko ok, a są to około 200 tonowe, u mnie rzadko kto nowe kupuje, pozdrawiam
Posted

A jakich marek silosy polecacie bądź nie polecacie? Bo dalej się zastanawiam nad kupnem nowego ;) Ciekawi mnie oferta silosów firmy winkler tylko nie znam nikogo kto je posiada ... ? I co powiecie o firmie MIchał czy popularnych Binach ?

Posted
moim zdaniem jeśli chodzi bina płaskodennego to nie warto kupować używanego nawet jeśli jest to połowa ceny bo do używanego trzeba wynajać firmę która go rozbierze trzeba go przetransportować póżniej skręcić a firma za skręcenie używanego bierze drożej ,jeśli jest używany a rozebrany nie mamy pewności czy wszystko będzie ok. a rozebrany zbiornik nie może być składowany pod chmurką bo jeśli poleżą elementy blach jedna na drugiej (czego nie wolno robić) to niestety ocynk na tej blasze może być uszkodzony ,osobiście mam płaskodenne zbiorniki z bina i nie narzekam a cennik tych zbiorników jest na stronie bina można sobie przeliczyć czy warto używany,do końca marca 2014r na zbiorniki płaskodenne jest 10% upustu
Posted
mam zbiorniki stalowe z bina kilka lat i nie zauważyłem by zboże robiło się wilgotne a do zbiorników z tworzywa większych rozmiarów bał bym się wsypać zboże ze wzgledu na ograniczoną wytrzymałość by po kilkunastu latach wystawiony na promienie słoneczne się nie rozleciał ale koszt takiego zbiornika napewno byłby dużo większy niż stalowego
  • 2 weeks later...
Posted

Ciekawi mnie oferta silosów firmy winkler tylko nie znam nikogo kto je posiada ... ? I co powiecie o firmie MIchał czy popularnych Binach ?

Jeszcze sprawdź sobie ofertę firmy Konsil

Posted
ile ludzi tyle opinii, według mnie w zbiornikach metalowych zwłaszcza z płaskim dnem jest możliwość zawilgocenia ziarna, wiadomo że to będzie od spodu z 1-2 cm grubości, i wyczyszczenie go do spodu wymaga jednak wejścia do niego i nagarnięcia. teść ma taki 40t i posiada też metalowy lejowy aczkolwiek on ma chyba przeznaczenie de facto do cementu i jest mniejszy jakieś 15t. służy do przechowywania zboża i z niego fajnie się opróżnia, dodatkowo pod spodem ma możliwość montażu żmijki żeby podawać np. do śrutownika. natomiast lejowy z tworzywa służy do przechowywania gotowej wymieszanej paszy, ma możliwość zasypu od góry i wpompowania paszy(w jednej podporze jest złącze).
  • 1 year later...
Posted

oczywiście że będzie szczelny, kilku moich sąsiadów właśnie takie silosy ma zamontowane i jest wszystko ok, a są to około 200 tonowe, u mnie rzadko kto nowe kupuje, pozdrawiam

A według mnie używany silos zbożowy to jednak ryzyko. Postawiłbym raczej na coś sprawdzonego, np.  Agro Lech silosy

• 3 years later...
Posted

Daj spokój, a jak się cos stanie to jak zareklamujesz?

Ja zamówiłem od Euro-Raf i jestem zadowolony, bo dopasowali go do moich potrzeb i musze wam powiedziec, ze jest bardzo solidny. W używane sie nie bawię

• 4 weeks later...
Posted

twoja inteligencja nie pozwala na napisanie jeden raz w dziale ogłoszenia tylko śmiecisz .

A z drugiej strony to na tych ogłoszeniach co tak usilnie kmepiesz jest jakaś prahostoria,

szkoda czasu tam zaglądać.