rolnik133 Posted December 22, 2013 Report Posted December 22, 2013 Witam! Chcę zakupić nowe drzwi wejściowe do domu i zastanawiam się czy lepiej będzie je zamontować do wewnątrz czy na zewnątrz. Proszę o pomoc. Quote
pablos Posted December 22, 2013 Report Posted December 22, 2013 jeżeli wejściowe to tylko metalowe zamontuj na zewnątrz jeżeli zamontujesz do środka to zabiorą ci miejscektóre możesz wykorzystać w bardziej funkcjonalny sposób . Quote
Stiven1983 Posted December 25, 2013 Report Posted December 25, 2013 Poza tym ze względów bezpieczeństwa drzwi zewnętrzne powinny się otwierać na zewnątrz.Tfu tfu odpukać ale gdyby się coś zapaliło to nieraz w panice ludzie nie mogą otworzyć drzwi do wewnątrz.Ja polecam plastikowe tylko dobrej firmy. Quote
dominikp64 Posted December 28, 2013 Report Posted December 28, 2013 Też polecam drzwi wejściowe założyć od wewnątrz. Sam mam je założone od wewnątrz i niestety przy mocno zacinającym deszczu woda przecieka do środka mimo dobrych uszczelek. Quote
przemek2092 Posted December 28, 2013 Report Posted December 28, 2013 W nowym budownictwie większość montowanych jest na zewnątrz z otwieraniem to różnie bywa, jeśli masz jakiś okapnik lub altankę to śmiało dawaj otwieranie w stronę dworu pozdrawiam Quote
dyziek Posted December 30, 2013 Report Posted December 30, 2013 Jako leśnik polecam drewniane gdy będą pod okapem nie będą puchnąć, poza tym zapewnią najlepszą izolację termiczną i akustyczną. Quote
lubelak Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 Mi osobiście drewniane jakoś się nie widzą. Może okap by pomógł, żeby szybko się nie zniszczyły, ale deszcze przecież często i tak zacina Quote
garzew Posted January 16, 2014 Report Posted January 16, 2014 Dobrze zaimpregnowane i zabezpieczone drewno wytrzyma równie długo. W kościele mamy założone drewniane drzwi - są ta już prawie 10 lat i nie widać na nich upływu czasu. Quote
dyziek Posted January 18, 2014 Report Posted January 18, 2014 Poza tym o wiele milsze w dotyku, bardziej estetyczne. I wiadomo z czego zrobione. Quote
lysy Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Drewno jest lepszym izolatorem niż tworzywo sztuczne, kwestia tylko żeby było dobrze zaimpregnowane i nie wchłaniało wilgoci. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted February 7, 2014 Report Posted February 7, 2014 Podczas takich mrozów jakie są za nami,pogoda najlepiej pokazuje to,że drzwi wejściowe najlepiej zamontować od zewnątrz,chociaż też zawsze istniej ryzyko,że mogą się podnieść od mrozu,ale nieznaczne. Quote
amiami Posted March 1, 2014 Report Posted March 1, 2014 Ja mam na zewnątrz - takie rozwiązanie się sprawdza. Tak jak napisał Stiven1983 - zwróć uwagę, aby otwierały się na zewnątrz. Quote
karo123 Posted February 14, 2018 Report Posted February 14, 2018 Ja mam do środka, ale każdy ma indywidualne na to spojrzenie. Quote
Recommended Posts