Jump to content

Recommended Posts

Posted
osobiście jej nie miałem ale z tego co słyszłem nie polecił bym ci tej prasy a to że zmienno komorowa to oznacza że zrobisz belę takiej średnicy jakiej będziesz chciał ,prasy pasowe polskiej produkcji nadają się tylko do słomy i siana sianokiszonki nie da się zrobić, jeśli do słomy i siana to bym wolał prasę Z 263 to jest prasa również pasowa na 7 pasów belki niestety nie są tak zbite jak przy prasie łancuchowej nadaje się do niej ciągnik o małej mocy C-360 spokojnie daje radę a w drodze wyjątku i c 330 też ,zaznaczę że ta prasa na początku może być kłopotliwa dla operatora bo trzeba równo podać słomę na całą szerokość podbieracza zanim pasy ruszą bo z tym nieraz są problemy, chociaż osobiście dołożyłem trzeci wał napędowy i problem z ruszaniem pasów prawie zniknął ,jeśli dysponujesz większą gotówką nie polecam żadnej z nich
Posted
starej sipmy to lepiej nie kupuj, nie miałem takiej prasy ale z tego co słyszałem to belki podobno są miękkie i niekształtne i jeszcze też słyszałem że lubiły się zapalać, do c360 to poleciłbym jakąś hesston np model 5540, 5630, są to prasy dość solidne tanie i małe zapotrzebowanie na moc c360 sobie poradzi, sam takiej szukam.
Posted

Skoro nie miałeś to po co wypowiadasz się na temat którego nie znasz ja jestem posiadaczem sipmy od 2004

kupiłem ją nową do tej pory nie miałem z nią większych problemów wiadomo nie ma co porównywać sipmy

do pras zachodnich ale na gospodarstwach do 40 ha spokojnie dają radę poza tym są proste w budowie

i tanie w eksploatacji c-360 spokojnie daje radę a propos bel to jest kwestia wprawy !

Piszę o sipmie łańcuchowej stało komorowej !