Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, interesuje mnie zakup paru płyt do przepędzania trzody. Widziałem w kilku sklepach różne modele, zastanawia mnie jedno czy takie płyty wykonane z plastiku są odpowiednio wytrzymałe - wiadomo świnia też trochę siły - i czy takie tworzywo wytrzymuje napór?
Posted
Korzystałem z takiej płyty, jest to na prawdę solidny materiał, niby plastik ale nie było mowy o jakimś złamaniu, a nie raz została potraktowana przez prosiaki dość brutalnie xD dodatkowo kolor czerwony też je płoszy ;) jeśli chodzi o mnie to zachęcam tyle że może nie wszystkie sklepy mogą oferować tak dobry towar ;) pozdrawiam
  • 2 months later...
Posted

pozwole sobie odkopac temat i napisać jedno zdanie

Te płyty septory i inne twory - one zdają egzamin jak ma się doczynienia z młodymi osobnikami

Ale jak duży wieprz da na wsteczny to nie ma zmiłuj , i jak raz mu się uda to sforsowac to potem już wie co i jak i idzie na chama i Bozia nie pomoże ...

Moim zdaniem dobrze sprawdza się kawałek panelu podłogowego - tzw płyta hdf jeśli dobrze pamiętam

Często taką plyte można kupić w drugim gatunku i to sporo taniej.

Wycina się odpowiednio duży kawałek - np 1 metr na 1,3 metra , do tego z lekkiego płaskownika i rurki fi 0,5 cala robi się uchwyt i już mamy tarczę antywieprzową , że niejeden z berkutu by pozazdrościł :D

Jest to dość lekkie , da się tym zgrabnie manewrować

Wprawny człowiek jednym kolanem zatrzyma stadko świnek bez problemu

pzdr