garzew Posted December 27, 2013 Report Posted December 27, 2013 Witam, interesuje mnie zakup paru płyt do przepędzania trzody. Widziałem w kilku sklepach różne modele, zastanawia mnie jedno czy takie płyty wykonane z plastiku są odpowiednio wytrzymałe - wiadomo świnia też trochę siły - i czy takie tworzywo wytrzymuje napór? Quote
przemek2092 Posted December 28, 2013 Report Posted December 28, 2013 Korzystałem z takiej płyty, jest to na prawdę solidny materiał, niby plastik ale nie było mowy o jakimś złamaniu, a nie raz została potraktowana przez prosiaki dość brutalnie xD dodatkowo kolor czerwony też je płoszy jeśli chodzi o mnie to zachęcam tyle że może nie wszystkie sklepy mogą oferować tak dobry towar pozdrawiam Quote
edek Posted December 31, 2013 Report Posted December 31, 2013 Kolego garzew, ja nie posiadam płyt do przepędzania ale mogę polecić Tobie firmę septor Pozdrawiam i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!! Quote
daddy Posted March 11, 2014 Report Posted March 11, 2014 pozwole sobie odkopac temat i napisać jedno zdanie Te płyty septory i inne twory - one zdają egzamin jak ma się doczynienia z młodymi osobnikami Ale jak duży wieprz da na wsteczny to nie ma zmiłuj , i jak raz mu się uda to sforsowac to potem już wie co i jak i idzie na chama i Bozia nie pomoże ...Moim zdaniem dobrze sprawdza się kawałek panelu podłogowego - tzw płyta hdf jeśli dobrze pamiętamCzęsto taką plyte można kupić w drugim gatunku i to sporo taniej. Wycina się odpowiednio duży kawałek - np 1 metr na 1,3 metra , do tego z lekkiego płaskownika i rurki fi 0,5 cala robi się uchwyt i już mamy tarczę antywieprzową , że niejeden z berkutu by pozazdrościł Jest to dość lekkie , da się tym zgrabnie manewrowaćWprawny człowiek jednym kolanem zatrzyma stadko świnek bez problemu _______________pzdr Quote
dominikp64 Posted March 12, 2014 Report Posted March 12, 2014 Trzeba też wiedzieć jak postępować z tucznikami żeby sprawnie i szybko przegnać z chlewni na auto, wiadomo że jak spłoszysz świnię to nie ma zmiłuj takiego "kabana" nie zatrzymasz:D Quote
przemek2092 Posted March 12, 2014 Report Posted March 12, 2014 Oczywiście trzeba mieć też trochę sposobu na takie przeganianie trzeba używać nie tylko mięśni ale i trochę tego co ma sie w głowie xD Quote
Recommended Posts