Jump to content

Recommended Posts

Posted
W tym roku "rozpadły" mi się brony i teraz na wiosnę chciałbym zamiast nich kupić jakiś wał strunowy najlepiej na podwójnym wałku. Mam kultywator 2.10 m na szerokich zębach. Pytanie czy poczciwa 60 nie będzie miała problemów z takim agregatem? Czy podoła?
Posted
dawno temu już tu pisałem w tym temacie,otóż ja mam agregat niemiecki 2,4m.(był on z jednym wałkiem) 24 wąskie dziabki ,wałek niemiecki odwaliłem bo moim zdaniem był za lekki a dokupiłem podwójny ,, DZIEKAN'' 2,4 m waga 270kg .cena 1700zł,.razem z kultywatorem ponad 500kg.,moim zdaniem ten mój wał strunowy jest lepszy od np. wału typu bomet gdyż bomet jest ciągniony za kultywatorem na łańcuchach a DZIEKAN jest na docisku i mogę go opuścić tak nisko że kultywator na nim sie wspiera i nie potrzebne są kółka zanim to skompletowałem to miałem bomet cały komplet ale sprzedałem , z obecnego zestawu jestem b. zadowolony,60 -ka śmiga bez problemu,gdybyś był zainteresowany mogę Ci na komórkę wysłać mms ,żebyś wiedział jak połączyłem to razem-pozdrawiam
Posted
Ursus c360 spokojnie może latać z kultywatorem 2.10m z podwójnym wałkiem. :) Na pewno będzie już na nim czuć trochę obciążenie bo jak wspominał @henryk sama waga jest dość spora jednak swoją robotę zrobi idealnie. ;) Pozdrawiam :)
Posted

podaj nr tel. to wyślę CI MMS-pozdrawiam

albo wpisz sobie w gogle ,,premium trade,, maszyny rolnicze i tam wszystko jest,kultywator z agregatem lub sam wał strunowy typ DZIEKAN ja to przez nich zamawiałem i przywieźli mi na podwórze ,mają różne szer.-pozdrawiam

Posted
właśnie ja mam też,, herkules'' tylko sam wał strunowy bo kultywator mam niemiecki,źle to napisałem w poprzednich postach bo pisałem DZIEKAN a Dziekan to jest producent tych wszystkich maszyn-pozdrawiam.
Posted
Ja do c330 mam 2,1 na podwójnym wałku tyle że mam go na bronie ;) wałki mam na łańcuszkach puszczone jednak zastanawiam sie właśnie nad kupnem jakiegoś z dociskiem bo mam dość ciężkie ziemie i tym nawet czasem dwa, trzy razy muszę jeździć ;)
Posted

Pooglądałem i wygląda dość interesująco' date=' z tym że są tak że z przednim walem i moje pytanie co sądzicie o takich agregatach?

http://www.rolnicze-maszyny.pl/agregaty-uprawowe.php

Pozdrawiam

[/quote']

Ja polecam ci ten agregat http://allegro.pl/fabrycznie-nowy-agregat-uprawowy-herkules-dziekan-i3779071343.html

Bardzo dobrze wyrabia i ma dobre ustawianie głębokości bo przez przedni wałek który jest na łączniku wiem bo mam go już rok i jest godny polecenia. Pozdrawiam

• 4 years later...
Posted

Odświeżę trochę stary temat. A więc załapałem się na restrukturyzację małych gospodarstw, kasa wpłynęła więc czas zacząć działać. Stary sprzęt wypracowany po woli odchodzi do lamusa. Ale do sedna. Jedną z maszyn które muszę kupić jest agregat z podwójnymi wałkami do c 360. Będzie to prawdopodobnie dziekan z podwójnym wałkiem tylko zastanawiam się czy kupić na docisku czy na wahaczu? Kamienie wiadomo jakieś się trafiają czasem mniejsze a czasem większe ale dużo ich nie ma. Generalnie zastanawiam się nad Apollo wahaczowym i Orionem na docisku.