patrol2503 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Czy można założyć do 30-stki radio i ogrzewanie i siedzenie pneumatyczne grammer. Quote
Robert ;-) Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Wszystko można tylko trzeba mieć czas ochotę i pieniądze;] Quote
VoYtek8 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Można oczywiście tyle że trzeba umieć to robić bo amatorka jakaś to rozpadnie się po dwóch tygodniach i będzie z tego więcej kłopotu niż pożytku. Pozdrawiam Quote
*SSaPeRR* Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Dokładnie tak jak poprzednicy piszą. Co do radia to ja mam od około 5-6 lat w swoim T25. Siedzenia pneumatyka co prawda nie mam, ale wstawione jest od Audi 80. A co do ogrzewania to widziałem kiedyś w Zetorze 16145 pracującym zimą w lesie na zrywce drzewa wstawione webasto... Quote
Robert ;-) Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 do c330 ogrzewanie proponował bym od ostrówka pociągnąć przewody z wodą z układu chłodzenia silnika i nagrzewnica i działa;] Quote
Stiven1983 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Albo od żuka cena na szrocie za nagrzewnice około 30pln dokładasz przewody i gotowe Quote
simson54 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 radio można do 30 podłączyć kumpel jakoś pod stacyjke to podpiął i mu śmiga do tego jeszcze tube ze wzmacniaczem wrzucił gra mu fajnie : ) Quote
VoYtek8 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Samo założenie radia nie jest trudne jakoś, sęk w tym żeby tego radia dało się słuchać, bo jak się ma nieszczelną kabinę to jest głośno i to bardzo, więc aby cokolwiek usłyszeć należy głośno radio ustawić przez co w kabinie robi się wielki hałas bo kabina tłucze, silnik hałasuje, a jeszcze radio gra swoją drogą. I jak tak będzie to przy tym radiu będzie się dało popracować max. pół dnia, ja po całym dniu orania czy spręzynowania na Ursusie c330 odczuwam dyskomfort z powodu hałasu bo 2-3 godziny to da się wytrzymać, ale więcej to jest już problem. Pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 a może do radia jeśli jest duży hałas założyć słuchawki ?? Quote
dyziek Posted December 30, 2013 Report Posted December 30, 2013 Właśnie kolego Patrol, jaką masz kabine w swojej 30-tce? Nie me sensu pakować radia to nieszczelnej kabiny. Masz przerobioną instalację elektryczną z (-) jako masa? W innym przypadku będziesz musiał szczelnie zaizolować radio, które ma (-) na masie. Co do siedzenia to pewnie, że się da. Tak samo nagrzewnice. Na internecie widać kilka projektów gdzie akurat w C360 była zamontowana nagrzewnica , szyberdach radio itp. Quote
wiesieki1202 Posted December 31, 2013 Report Posted December 31, 2013 sluchanie radia w niezbyt cichej kabinie do przyjemnych nie nalezy a jesli zrobisz glosno to owszem bedzie slychac ale ile uszy wytrzymaja?rok?10?20 moze? Quote
przemek2092 Posted December 31, 2013 Report Posted December 31, 2013 No i jeszcze trzeba mieć fajny pomysł na wykonanie jakiegoś małego pulpitu i zamontować wszystko do dachu dwa głośniczki, radio, ja mam tam jeszcze przełączniki od halogenów Quote
farmer.piotr Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 Jest sens robić coś takiego? To jak kupić BMW 3.0 PB i bawić się w oszczedną jazdę Quote
przemek2092 Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 Myślę że jest sens, jeśli zrobi sie to tak żeby miało ręce i nogi i mamy pewność że nie spadnie nam na głowę to czemu nie ja bynajmniej nie narzekam Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 A zwłaszcza że nie każdego stać na bmw[dobry nowy ciągnik lub młodszy zachodni]a stary podrasować pod swoje potrzeby i lepszemu komfortowi pracy;]to już inna sprawa. Quote
dyziek Posted January 8, 2014 Report Posted January 8, 2014 No mało który zachodni wypasiony traktor pali tyle co C330 i części są dostępne i tanie Fajnie jak ktoś ma starego Ursusa w gospodarstwie, często od nowości, i dba o niego oraz modernizuje. Sam mam C330 z 83 roku i ciężko byłoby mi ją sprzedać tylko z tego powodu, że mogę mieć coś nowszego i w lepszym wyposażeniu w środku. Nie tyle co sentyment ale znam ten ciągnik na wylot i ewentualne naprawy robi się we własnym zakresie Quote
Robert ;-) Posted January 8, 2014 Report Posted January 8, 2014 Tak samo ja mam C355 Z ROKU 1974 i też ie miał bym sumienia ago sprzedać;[ a ostatnio założyłem mu tura i świecę płomieniową a mam zamiar wspomaganie[zbieram graty]o radiu myślałem ale to u mnie nie przejdzie bo mam wolny wydech;] Quote
Mikruss Posted January 9, 2014 Report Posted January 9, 2014 Jest sens robić coś takiego? To jak kupić BMW 3.0 PB i bawić się w oszczedną jazdę ja mam w starym oplu wsadzone 3.2 pb i zamontowane lpg i jazda mnie kosztuje mniej niz jakims nowym klekotem a pod maska zamiast 100 marnych konikow jest 240 Quote
dyziek Posted January 9, 2014 Report Posted January 9, 2014 "Wypasiona" 30-tka Nawet podłokietnik sie znalazł, a radio ma bardzo oryginalne miejsce zamontowania Quote
Recommended Posts