Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dokładnie tak jak poprzednicy piszą. Co do radia to ja mam od około 5-6 lat w swoim T25. Siedzenia pneumatyka co prawda nie mam, ale wstawione jest od Audi 80. A co do ogrzewania to widziałem kiedyś w Zetorze 16145 pracującym zimą w lesie na zrywce drzewa wstawione webasto...

Posted
Samo założenie radia nie jest trudne jakoś, sęk w tym żeby tego radia dało się słuchać, bo jak się ma nieszczelną kabinę to jest głośno i to bardzo, więc aby cokolwiek usłyszeć należy głośno radio ustawić przez co w kabinie robi się wielki hałas bo kabina tłucze, silnik hałasuje, a jeszcze radio gra swoją drogą. I jak tak będzie to przy tym radiu będzie się dało popracować max. pół dnia, ja po całym dniu orania czy spręzynowania na Ursusie c330 odczuwam dyskomfort z powodu hałasu bo 2-3 godziny to da się wytrzymać, ale więcej to jest już problem. Pozdrawiam :)
Posted
Właśnie kolego Patrol, jaką masz kabine w swojej 30-tce? Nie me sensu pakować radia to nieszczelnej kabiny. Masz przerobioną instalację elektryczną z (-) jako masa? W innym przypadku będziesz musiał szczelnie zaizolować radio, które ma (-) na masie. Co do siedzenia to pewnie, że się da. Tak samo nagrzewnice. Na internecie widać kilka projektów gdzie akurat w C360 była zamontowana nagrzewnica , szyberdach radio itp.
Posted
No mało który zachodni wypasiony traktor pali tyle co C330 i części są dostępne i tanie :) Fajnie jak ktoś ma starego Ursusa w gospodarstwie, często od nowości, i dba o niego oraz modernizuje. Sam mam C330 z 83 roku i ciężko byłoby mi ją sprzedać tylko z tego powodu, że mogę mieć coś nowszego i w lepszym wyposażeniu w środku. Nie tyle co sentyment ale znam ten ciągnik na wylot i ewentualne naprawy robi się we własnym zakresie :)
Posted
Tak samo ja mam C355 Z ROKU 1974 i też ie miał bym sumienia ago sprzedać;[ a ostatnio założyłem mu tura i świecę płomieniową a mam zamiar wspomaganie[zbieram graty]o radiu myślałem ale to u mnie nie przejdzie bo mam wolny wydech;]
Posted

Jest sens robić coś takiego? To jak kupić BMW 3.0 PB i bawić się w oszczedną jazdę

ja mam w starym oplu wsadzone 3.2 pb i zamontowane lpg i jazda mnie kosztuje mniej niz jakims nowym klekotem a pod maska zamiast 100 marnych konikow jest 240 :P