Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zakupilem w tym roku ciagnik Ursus 1614 zastanawiam sie jeszcze nad kupnem New Hollanda Tm 130 lub Case Mxu 135 . Ciagnik pracowal byz z plugiem i przy transporcie .

PS. Przepraszam za nie ktore litery ale mam uszkodzona klawiature.

Posted

niby te same ale jednak inne

roznia sie szczegolami czasami dosc istotnymi, jak wyposarzenie, oswietlenie, udzwig podnosnika, skrzynia biego, sterowanie silnikiem a nawet i samym silnikiem niekiedy.

Trzeba szczegolowo porownac sobie jeden i drugi model w takim samym wypsarzeniu ktore bedzie ci najbardziej odpowiadalo.

Wez jeszcze pod uwage Styera bo tez na tej samej lini robiony ale wg mnie chyba najlepiej zrobiony z tej calej trojki ;)

• 1 month later...
Posted
Adamek10k, wybrałeś już sprzęt? Na Twoim miejscu brałbym New Holland - traktory tej marki, nawet starsze modele sa nastawione na ekonomicznosc uzytkowania (obnizanie kosztów roboczogodzin) i spalania paliwa. Rozgladalem sie kiedys za sprzetem tak jak ty - nawet mocno uzywane TM130 sa wystawiane na sprzedaz w stanie dobrym lub bardzo dobrym, wiec samo to chyba o czyms swiadczy.
Posted
Jeżeli chcesz żeby ciągnik trochę pochodził to wybierz case bo new Holland to niestety ale szmelc wiem to bo 3 sąsiadów miało w wiosce i ich nie chwalili po pierwsze dożo pala a po drugie strasznie sie psują
  • 4 weeks later...
Posted

Jeżeli chcesz żeby ciągnik trochę pochodził to wybierz case bo new Holland to niestety ale szmelc wiem to bo 3 sąsiadów miało w wiosce i ich nie chwalili po pierwsze dożo pala a po drugie strasznie sie psują

Jak dobrze poszukasz na forach, to znajdziesz sporo problemów które robi Case, więc nie idealizowałbym Case'a. :P Ja jestem za tym, że to New Holland jest lepszy. NH stosuje SCR, który znacznie podnosi osiągi silnika przy jednoczesnym obniżeniu zużycia paliwa, więc wydajność robi się większa i z tego jest znany NH, poza tym oś przednia superskrętna SuperSteer, układ FastSteer który powoduje szybsze nawroty i skręty, duża stabilność dzięki rozstawowi osi, no i komfort pracy - najcichsze kabiny, więc nie wychodzisz po paru godzinach hałasu jak górnik z kopalni.

Posted

Planuje zakup pod koniec sezonu ale juz zaczolem dopytywac sie na temat tych ciagnikow .

Tak szczerze to wole Nh nwm czemu ale bardziej wierze w Nh niz w case .

Pozdrawiam i dzikuje za pomoc :)