gb227 Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Zakupilem w tym roku ciagnik Ursus 1614 zastanawiam sie jeszcze nad kupnem New Hollanda Tm 130 lub Case Mxu 135 . Ciagnik pracowal byz z plugiem i przy transporcie . PS. Przepraszam za nie ktore litery ale mam uszkodzona klawiature. Quote
VoYtek8 Posted December 30, 2013 Report Posted December 30, 2013 Case i New Holland dziś to to samo jakościowo tyle że w innych kolorach, więc sobie popatrz na dokładne parametry tych ciągników i sam dokonaj wyboru. Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted December 30, 2013 Report Posted December 30, 2013 Oba ciągniki to Fiaty. Są projektowane przez ten sam zespół i budowane na tych samych liniach produkcyjnych z tych samych podzespołów dostarczanych Fiatowi przez producentów zewnętrznych tych podzespołów. Pozdrawiam! Quote
Mikruss Posted December 31, 2013 Report Posted December 31, 2013 niby te same ale jednak inneroznia sie szczegolami czasami dosc istotnymi, jak wyposarzenie, oswietlenie, udzwig podnosnika, skrzynia biego, sterowanie silnikiem a nawet i samym silnikiem niekiedy.Trzeba szczegolowo porownac sobie jeden i drugi model w takim samym wypsarzeniu ktore bedzie ci najbardziej odpowiadalo.Wez jeszcze pod uwage Styera bo tez na tej samej lini robiony ale wg mnie chyba najlepiej zrobiony z tej calej trojki Quote
cezarykkaminski Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Adamek10k, wybrałeś już sprzęt? Na Twoim miejscu brałbym New Holland - traktory tej marki, nawet starsze modele sa nastawione na ekonomicznosc uzytkowania (obnizanie kosztów roboczogodzin) i spalania paliwa. Rozgladalem sie kiedys za sprzetem tak jak ty - nawet mocno uzywane TM130 sa wystawiane na sprzedaz w stanie dobrym lub bardzo dobrym, wiec samo to chyba o czyms swiadczy. Quote
michael00ursus Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Witam. Ja proponuje New Holland ponieważ oba ciagniki są prawie takie same a New Holland jest coś tam tańszy od casa, no i dobrze się sprawują w polu. Pozdrawiam Quote
damianello Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Jeżeli chcesz żeby ciągnik trochę pochodził to wybierz case bo new Holland to niestety ale szmelc wiem to bo 3 sąsiadów miało w wiosce i ich nie chwalili po pierwsze dożo pala a po drugie strasznie sie psują Quote
cezarykkaminski Posted February 27, 2014 Report Posted February 27, 2014 Jeżeli chcesz żeby ciągnik trochę pochodził to wybierz case bo new Holland to niestety ale szmelc wiem to bo 3 sąsiadów miało w wiosce i ich nie chwalili po pierwsze dożo pala a po drugie strasznie sie psują Jak dobrze poszukasz na forach, to znajdziesz sporo problemów które robi Case, więc nie idealizowałbym Case'a. Ja jestem za tym, że to New Holland jest lepszy. NH stosuje SCR, który znacznie podnosi osiągi silnika przy jednoczesnym obniżeniu zużycia paliwa, więc wydajność robi się większa i z tego jest znany NH, poza tym oś przednia superskrętna SuperSteer, układ FastSteer który powoduje szybsze nawroty i skręty, duża stabilność dzięki rozstawowi osi, no i komfort pracy - najcichsze kabiny, więc nie wychodzisz po paru godzinach hałasu jak górnik z kopalni. Quote
Dimek Posted February 27, 2014 Report Posted February 27, 2014 Tutaj ci chyba nikt nie pomoże, musisz sam wypisać sobie plusy i minusy tych traktorów i podjąć decyzje. Pozdrawiam Quote
agrokominfo Posted February 28, 2014 Report Posted February 28, 2014 raczej NEW HOLLAND tańszy w utrzymaniu (eksploatacja, części zamienne) Quote
gb227 Posted March 2, 2014 Author Report Posted March 2, 2014 Planuje zakup pod koniec sezonu ale juz zaczolem dopytywac sie na temat tych ciagnikow . Tak szczerze to wole Nh nwm czemu ale bardziej wierze w Nh niz w case .Pozdrawiam i dzikuje za pomoc Quote
Recommended Posts