dominikp64 Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Witam wszystkich.Idzie nowy rok, kończy się stary 2013. Jest to dobry na czas na podsumowanie i przemyślenia co się udało a co nie w kończącym się starym roku. Na pewno każdy z was ma różne oceny. Co wg. was było pozytywne w tym roku dla rolnictwa i dla was jako rolników, hodowców, sadowników, ogrodników a co oceniacie jako porażkę? Quote
Rico Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 powiem że zaskoczyła mnie wiosna, myślałem że będzie wszystko opóźnione ze względu tej zimy ale było na szczęście w samą porę a nawet żniwa zrobiłem wcześniej jak w tamtym roku Quote
VoYtek8 Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Ja nie wiem jak u was, ale mnie zaskoczyła pogoda: zima była do kwietnia i bałem się że całą pszenice mi śnieg i mróz zniszczy, a się potem okazało iż wszystko ładnie przetrzymało, żniwa też mi przebiegły sprawie, bez żadnych problemów, potem zabiegi polowe bez awarii i jakiś niespodzianek, jedyne do czego mogę się przyczepić to jest to iż w maju było trochę za mokro przez co kukurydza słabiej rosła bo na polu było czyste błoto, ale potem to szybko nadrobiła. Udało mi się również już uporać z malowaniem i remontem wszystkich moich maszyn typu: pług, kultywator itd., a mały remoncik i malowanie Ursusa zostawię sobie na rok 2014. Zaskakujące były także ceny zboża po żniwach bo były niskie, ale teraz wszystko idzie w inną stronę i gadałem z ludźmi co kupują i mówią że za dobrą pszenice dają po 750-800zł więc jest już norma. Ogólnie nie było źle, ale miejmy nadzieję że będzie lepiej co roku, bo ja mam chęć się rozwijać więc powodzenie mi się przyda. Zyczę wszystkim szczęścia i sukcesów w nowym 2014 roku. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts