xplus Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 Pomagam obniżyć koszty prowadzenia działalności rolniczej, szczególnie podpowiadam jak zwiększyć opłacalność hodowli Quote
hirek Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 Hmm, to ciekawe co piszesz. Sam staram się godpodarować w swoim gospodarstwie po jak najniższych kosztach. Pasze kupuję u producenta, na nawozy udało mi się wytargować na prawdę korzystyne upusty. Co mogę zrobić żeby obniżyć koszty. Przecież wiadomo, że jedyna droga to obniżenia kosztów to obniżenie jakości albo wydajności. Jak będę karmił świnie na mokro, to może i coś zaoszczędzę na paszy, ale każdy wie, że wtedy świnia nie ma takiego przyrostu.Popraw mnie jeśli się mylę. Quote
xplus Posted March 6, 2011 Author Report Posted March 6, 2011 Hmm' date=' to ciekawe co piszesz. Sam staram się godpodarować w swoim gospodarstwie po jak najniższych kosztach. Pasze kupuję u producenta, na nawozy udało mi się wytargować na prawdę korzystyne upusty. Co mogę zrobić żeby obniżyć koszty. Przecież wiadomo, że jedyna droga to obniżenia kosztów to obniżenie jakości albo wydajności. Jak będę karmił świnie na mokro, to może i coś zaoszczędzę na paszy, ale każdy wie, że wtedy świnia nie ma takiego przyrostu.Popraw mnie jeśli się mylę.[/quote'] Mylisz się nie jest jedyną drogą obniżenia kosztów, obniżenie jakości czy wydajności. Mam znajomego hodowcę świń ( w cyklu zamkniętym odstawia ok 1000szt), któremu świnie dochodzą do wagi 2 tygodnie szybciej, prywatnie mogę zdradzić jak on to robi. Napisz mi skąd jesteś, może mógłbym przyjechać i porozmawiać Quote
xplus Posted February 3, 2012 Author Report Posted February 3, 2012 Przepraszam ale nie zostałem poinformowany o odpowiedzi. Zaskoczyłeś mnie pytaniem, była mowa o 3,5 miesiąca ale nie jestem pewien.Nie ma znaczenia ile czasu, tylko ile zjadły? a to co proponuję powoduje lepsze wykorzystanie pasz, zmniejszenie kosztów weterynaryjnych Quote
Recommended Posts