Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jest taka możliwość tylko przez sąd. Zakładasz sprawę w sądzie. Musisz znaleźć kogoś kto by zeznał w sądzie, że kupiłeś od niego co najmniej 12 lat temu przyczepę. Idziesz z wyrokiem sądu do WK i muszą ci zarejestrować.

Posted
Nie wiem jak jest z przyczepami rolniczymi ale dowiadywałem się bo chciałem sam zrobić przyczepkę samochodową i niestety w czerwcu poprzedniego roku zmieniły się przepisy. Owszem można to zrobić ale jest to związane z bardzo dużymi kosztami i jest całkowicie nie opłacalne.
Posted
powiem tak,kolega chciał zarejestrować samoróbkę samochodowa lekką ale z powodu trudności nabył tabl. rej. o nr. swojej pierwszej samoróbki z przed 15 lat na dyszlu nabił te same nr. co ma pierwsza i ma teraz 2 p-py na jeden dowód,dwóch naraz za autem nie ciągnie,jeśli idzie o ciągnikowa to teraz można kupić dokumenty tkzw. kolekcjonerskie 99.9% oryginał,lub od kogoś co p-pę na złom pociął,w naszym kraju wszystko jest do zrobienia-pozdrawiam
Posted

Ja próbowałam zarejestrować przyczepę d47 bez dokumentów jako samorobocza we wrześniu 2013 roku i juz nie było takiej możliwości.

Od 21 czerwca 2013 nie ma możliwości rejestracji przyczepy samoróbki.

A do 21 czerwca 2013, przyczepy d-47 też nie udałoby się ci zarejestrować, dlatego, że jeśli na przeglądzie uznaliby że to przyczepa fabryczna, to byłoby trzeba wezwać rzeczoznawcę, który by uznał że to samoróba, jednak on też tego by nie uznał:/

Posted

A jak jest z rejestracją przyczepy fabrycznej na którą nie mam żadnych papierów.

Mam starą fakturę ale 90% jej już wyblakło że nie można odczytać tylko cena wpisana długopisem i kawałek pieczęci.

Posted

Jak się ma znajomości to nie ma problemu. Jak ja zajadę ciągnikiem to tam nic nie patrzą nawet, a dla znajomego nie zrobił przeglądu bo żarówka była spalona, bo mu w drodze siadła.

to najlepiej będzie kupić jakieś papiery i będzie z głowy

Da się zrobić jeszcze inaczej, ale trzeba mieć dobre znajomości, a wyjdzie nawet taniej jak kupno dokumentów.

• 1 year later...