marek100 Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 w jakiej kondycji są wasze oziminy? czy na waszych plantacjach nie występują choroby? Quote
simson54 Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 u mnie żyto i pszenica zimowa w porządku jęczmień zimowy troche zrobił się żółty zbyt mało wapna jesienią dostał a na wiosnę dostanie odpowiednią dawke nawozu i powinno być okej . Boję się tylko że przyjdzie mróz i nie bd pokrywy śniegu na zbożach i bd musiał cały jęczmień zaorać no ale narazie jest w porządku . Jutro wybieram się do centrali nasiennej po owies ciekawe jaka jest cena w tym roku pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 U mnie pszenica jest ładna, zielona, fakt że trochę przerosła no, ale cóż nic na to nie poradzę. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 Pszenica i pszenżyto wygląda dośc ładnie, zauważyłem że jęczmienie są żółte i to na wszystkich polach, nie wiem co może byc przyczyną. pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 U mnie z żytem tak się dzieje;[żółknie a to nowa odmiana szkoda trochę jej;[ Quote
farmer.piotr Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 odpukac, jak na razie wszystko w porzadku Quote
edek Posted January 9, 2014 Report Posted January 9, 2014 Jęczmień mam pożółkły ale widzę sąsiedzi mają tak samo, pszenżyto (Fredro) ok, pszenica (Jantarka) lekko pożółkła na końcach liści - pewnie od ten "normalnej" pogody Pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted January 9, 2014 Report Posted January 9, 2014 U mnie też pszeniczka ładna, nieprzerośnięta. Niektórym na wsi przerosła, ale tylko tym co siali w pierwszej połowie września. Pozdrawiam Quote
gerdi90 Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 U mnie podobnie przenżyta ładne w dobrej kondycji lecz czas pokaże co będzie puźniej . Quote
Recommended Posts