marek100 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 w jakiej kondycji są wasze oziminy? czy na waszych plantacjach nie występują choroby? Quote
simson54 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 u mnie żyto i pszenica zimowa w porządku jęczmień zimowy troche zrobił się żółty zbyt mało wapna jesienią dostał a na wiosnę dostanie odpowiednią dawke nawozu i powinno być okej . Boję się tylko że przyjdzie mróz i nie bd pokrywy śniegu na zbożach i bd musiał cały jęczmień zaorać no ale narazie jest w porządku . Jutro wybieram się do centrali nasiennej po owies ciekawe jaka jest cena w tym roku pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 U mnie pszenica jest ładna, zielona, fakt że trochę przerosła no, ale cóż nic na to nie poradzę. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Pszenica i pszenżyto wygląda dośc ładnie, zauważyłem że jęczmienie są żółte i to na wszystkich polach, nie wiem co może byc przyczyną. pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 U mnie z żytem tak się dzieje;[żółknie a to nowa odmiana szkoda trochę jej;[ Quote
farmer.piotr Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 odpukac, jak na razie wszystko w porzadku Quote
edek Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Jęczmień mam pożółkły ale widzę sąsiedzi mają tak samo, pszenżyto (Fredro) ok, pszenica (Jantarka) lekko pożółkła na końcach liści - pewnie od ten "normalnej" pogody Pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 U mnie też pszeniczka ładna, nieprzerośnięta. Niektórym na wsi przerosła, ale tylko tym co siali w pierwszej połowie września. Pozdrawiam Quote
gerdi90 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 U mnie podobnie przenżyta ładne w dobrej kondycji lecz czas pokaże co będzie puźniej . Quote
Recommended Posts