michael farmer Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 witam! mam delikatną sprawę. otóż jestem zarejestrowany w KRUS-ie jako domownik całe gospodarstwo jest ojca ziemia budynki i bydło. Chcę od ojca wziąć na siebie kilka jałówek i mieć swoje sztuki, mam już wnioski z agencji żeby uzyskać numer siedziby stada pod tym samym adresem co całe gospodarstwo.Mam co do tego do Was pytanie. Czy nie mając własnej ziemi i budynków gospodarskich nie będę miał problemów z uzyskaniem numeru producenta i siedziby? proszę o informacje i porady z góry dziękuje Michał. p.s jak pisałem wyżej nie mam nic swojego ale chciałbym zacząć pomalutku zbierać sztuki Quote
DuzyGrzegorz Posted January 6, 2014 Report Posted January 6, 2014 Żadnego problemu nie będziesz miał. Pozdrawiam! Quote
michael farmer Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 tak jak napisałeś nie było żadnego problemu. Dostałem już numer producenta i siedziby teraz pora na zwierzątka:) narazie 3 sztuki w tym dwie cielne i pomalutku się zrobi coraz więcej teraz mam pytanie odnośnie prowadzenia księgi rejestracji bydła czy lepiej prowadzić ją w formie papierowej czy elektronicznej? może macie jakieś większe doświadczenie z formą elektroniczną. Proszę tu o porady i opinie może jakieś linki do ściągniecia dobrego programu związanego z prowadzeniem takiej ksiegi.Druga sprawa to co myślicie na temat aplikacji CK IRZ do elektronicznej formy składania zgłoszeń może ktoś z was stosuje? czekam na wasze opinie i pozdrawiam Quote
Recommended Posts