dyziek Posted January 8, 2014 Report Posted January 8, 2014 Witajcie, mam za zadanie napisać artykuł o polskich ciągnikach na rynku.Znam takie jak:UrsusPronarFarmtracFarmerPol-mot Czy są jeszcze jakieś inne firmy które uwzględnić? Pozdrawiam w Nowym Roku wszystkich Rolnik-Forumowiczów Quote
VoYtek8 Posted January 8, 2014 Report Posted January 8, 2014 Jeszcze jest taka Polska marka jak Crystal. Pozdrawiam Quote
dyziek Posted January 8, 2014 Author Report Posted January 8, 2014 Dziękuję Wojtku za pomoc Jak napiszę artykuł podzielę się nim z wami Quote
dyziek Posted January 10, 2014 Author Report Posted January 10, 2014 Koledzy i koleżanki, kolejny problem Zwróciłem się do każdej firmy aby wysłali mi zdjęcia swoich produktów (ciągników) w celu umieszczenia ich w artykule.Niestety Łobuzy nawet nie odpisali jakby nie była to dla nich reklama. Więc zwracam się do was z prośba. Czy macie swoje własne zdjęcia, które opublikowałbym w artykule? Oczywiście będą podpisane waszym imieniem i nazwiskiem.Nie mogę wykorzystywać zdjęć z google, gdyż chronione są prawami autorskimi.Zależy mi na zdjęciach nowszych modeli Ursusa, Pronara, Farmtraca, Prokmara i tak dalej Będę bardzo wdzięczny za pomoc i w razie spotkania stawiam piwo Quote
garzew Posted January 13, 2014 Report Posted January 13, 2014 Woytek dobrze dobrałeś słowa - "są polskie "marki jak Crystal".Można mówić o polskich markach Ursus, Pol-Mot czy właśnie Crystal. Ale co innego mówić o polskich ciągnikach. Niestety rzadko który producent może się chwalić traktorem wyprodukowanym w całości w Polsce. Quote
VoYtek8 Posted January 13, 2014 Report Posted January 13, 2014 Przecież wiadomo że słowa "Polskie ciągniki" w tych nazwach są tylko po to aby zachęcić Polskiego gospodarza do wspierania "Polskich" firm. Prawda jest taka iż te firmy mają zazwyczaj zagranicznych właścicieli i prosperują na zagranicznym kapitale, składane i budowane są zazwyczaj też zagranicą z racji na niższe koszty produkcji. Z resztą są to tylko podzespoły z zachodnich ciągników złożone w całość i przykryte maską z logiem Polskiej firmy. Smutna prawda jak dla mnie jest taka że prawdziwie Polskie ciągniki skończyły się na serii C Ursusa. Pozdrawiam Quote
patrol2503 Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 A w jakiej gazecie będzie ten artykuł.Pozdrawiam Quote
Recommended Posts