marcink90 Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Witam otóż mam taki problem wraca mi cały czas dźwignia od gazu ręcznego tzn. nie mogę ustawić wysokich obrotów np. 2000obr. bo ściąga dźwignie. Jak odłączyłem cięgło od tego podajnika przy pompie wtryskowej to wszytko jest dobrze nie ściąga dźwigni. Wg. mnie to ten podajnik przy pompie mocno ściąga i dla tego ta dźwignia wraca, i teraz pytanie może wiecie co tam trzeba podregulować żeby tak się nie robiło? Quote
dyziek Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Odkręć cięgno ręczne od spodu i podłóż podkładkę najlepiej z czegoś szorstkiego Quote
siwy1973 Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Na końcu pręta dżwigni gazu jest nakrętka która służy do jej regulacji ,dokręcając chodzi ona ciężej i nie odbija jeżeli nie można już dokręcić trzeba podłożyć podkładkę zwykła i sprężynową. Quote
marcink90 Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 No to ja już tak robiłem z tymi cięgłami i problem nadal nie ustępuje, jak już pisałem strasznie mocno ściąga ten podajnik od pompy wtryskowej i podejrzewam że to on jest problemem Quote
kubusjettaII Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 może zastosowanie jakiejś sprężynki w odwrotnym kierunku rozwiąże problem. Quote
tomaszzimian Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Witam po prawej stronie ciągnika przy baku masz takie śrubki z zawleczkami musisz odczepić zawleczkę i przykręcić kluczem i zobaczyć czy gaz trzyma i potem dać powrotem zawleczkę a jak nie to nie wiem Quote
Recommended Posts