VoYtek8 Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Ostatnio natrafiłem w internecie na opinie że ocet (w proporcji 0,5 octu na 10l wody) jest świetnym herbicydem i zwalczy wiele chwastów idealnie. Nie bardzo chce mi się w to wierzyć dlatego chciałbym was zapytać o zdanie na ten temat, bo to ciekawe. ktoś kiedyś może stosował albo słyszał coś o tej metodzie? Pytam z czystej ciekawości oczywiście. Pozdrawiam Quote
simson54 Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Nie słyszałem nic o takim czymś mimo tego pracuje w zakładzie w którym znajduje się jedna z największych octowni w europie Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Ktoś pomylił ocet z pochodnymi kwasu octowego, np MPCA czyli Chwastox. Herbicydy zawierające MCPP MCPP-P to też pochodne kwasu octowego. Pozdrawiam! Quote
Rico Posted January 13, 2014 Report Posted January 13, 2014 ocet zawiera też pewną ilość alkoholu, kwas octowy, można zrobić taką miksturę i spróbować na małym kawałku, jak wypali to można zaoszczędzić dodatkowo na pewno zakwasza glebę. Quote
Recommended Posts