aagusia1008 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 Witam. Czy ktoś oddawał swoja pompę hydrauliczna do regeneracji firmie HYDROTOR Tuchola (woj. Kujawsko-pomorskie) ??? a jeżeli tak czy nie było z Nią problemów po regeneracji ? Quote
michael00ursus Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 Witam a nie lepiej kupić nowe pompę niż się bawić z jakimiś regeneracjami Quote
aagusia1008 Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 To akurat nie dla mnie pytam, ale byłabym bardzo wdzięczna za opinie na pewno lepiej by było kupić nowa, ale jeżeli jest jeszcze ok, to czemu nie spróbować zregenerować. Quote
VoYtek8 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 Tak tylko pozostaje kwestia ceny tej pompy i pytanie czy nowa pompa nawet dobrej firmy wytrzyma więcej niż orginał. Regeneracja jeśli jest prawidłowo wykonana to przedłuża żywotność pompy czy rozdzielacza na długie lata, a jakość dzisiejszych nowych części jest dość wątła, dlatego "bawienie się" z regeneracjami jest opłacalna. Pozdrawiam Quote
aagusia1008 Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 Oryginalna pompa hydrauliczna do np. SAME kosztuje 1300 zł. A regeneracja 123 zł z VAT za sekcje właśnie w tej Tucholi. Czytałam różne opinie na ich temat wiec jeszcze Was się chciałam doradzić czy moze ktoś korzystał z ich usług. Quote
Mikruss Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 Cena ze srwisu z tej pompy czy allegro?? Quote
aagusia1008 Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 Sklep z oryginalnymi częściami. Na allegro też maja aukcje. Quote
Mikruss Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 aagusia a spytaj w serwisie bo moze byc tansza nie wiem jak w silverze ale do lasera najtansza byla w serwisie i szczerze tam nie masz co dawac do regeneracji bo tam jest pompa zebatkowa i psuje sie korpus a nie zebatki, którego ci niekt nie zregeneruje. Quote
grzepaku1 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 mikruss nie do końca jest prawdą że nie zregeneruje się pompy która ma zębatki w niektórych pompach wystarczy lekko podpiłować na dużej szlifierce lub pilnikiem korpus pompy Quote
Mikruss Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 grzpaku rozbieralem pompe od same i jak korpus byl wyjechany to w ogole nie uszczelnial, jedynym rozwiązaniem bylo przeszlifowanie i dorobienie nowych zebatek co nie mialo najmniejszego sensu Quote
aagusia1008 Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 Ok jutro zadzwonię do serwisu i dowiem się jaki będzie koszt u nich tej pompy. Quote
grzepaku1 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 wiem jak ta sprawa wygląda i nawet jak jest korpus wyjechany ale nie porysowany i w pewnych granicach to wiele nie przeszkadza bo pompa jak pracuje to ciśnienie oleju dociska zębatki w miejscu wytarcia w korpusie a olej przeważnie ucieka na szczytach pompy tylko nie wolno wtedy wymieniać ułożyskowania w pompie bo będzie przerwa pomiędzy zębatką a korpusem ,kilka pomp tak regenerowałem w c-360 i każda podnosiła na wolnych obrotach duże ciężary na rozgrzanym oleju ,oczywiście nie każda da się w ten sposób zregenerować. tylko zastanawia mnie fakt skoro pompa kosztuje 1300 zł to co można zrobić w tej pompie za 123 zł chyba tak jak pisałem wyżej plus uszczelniacze Quote
aagusia1008 Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 Podnosi dobrze, ale jak jest zimno nie moze zassać oleju bo pompa ciagnie przez filtr (olej był wymieniony i filtry tez) i jak odkrece korek wlewu to cały czas syczy powietrze. Po jakimś czasie jak olej się zagrzeje to zaciągnie ale słabo. Quote
grzepaku1 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 nie wiem jak to wygląda w twoim ciągniku ale to może być wina uszczelnienia w pompie i przy gęstym oleju zasysa powietrze na wałku pompy lub na przewodzie ssącym nawet w skrzyni biegów rurka ssąca może być przetarta lub pęknięta jeśli jest ponad poziomem oleju a pompa raczej jest dobra i taką pompę oddał bym do regeneracji lub sam wymienił uszczelnienie Quote
aagusia1008 Posted January 14, 2014 Author Report Posted January 14, 2014 jak odkrece korek cały czas syczy i Co jakiś czas pluje olejem jakby chciała zaciągnąć a nie mogła. Pompa jest słabsza niż np. Rok temu. Quote
grzepaku1 Posted January 14, 2014 Report Posted January 14, 2014 a może przewód ssący jest przytkany jakąś szmatą itp sprawdż przepływ Quote
Przemek15_03 Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 a może warto by było wymienić przewód którym pompa zaciąga paliwo i na nim umieścić filterek do deasela od samochodu ja mam tak zrobione w fergusonie i nie martwię sie, że może jakiś brud zaciągnąć Quote
Mikruss Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 przemek przeczytaj jeszcze raz pierwszego posta a pozniej swojego.... Quote
Przemek15_03 Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 Fakt nie doczytałem, że chodzi o pompę hydrauliczna jakoś pomyślałem o paliwowej... Quote
rafaello3 Posted January 28, 2014 Report Posted January 28, 2014 jak odkrece korek cały czas syczy i Co jakiś czas pluje olejem jakby chciała zaciągnąć a nie mogła. Pompa jest słabsza niż np. Rok temu. Firma Hydrotor jest oki .W tej firmie pracuje mój kolega i mam ją prawie za płotem .Też korzystam czasem z regeneracji w tej firmie z tym ,że zostawiam starą ,a biorę już zrobioną i dopłacą różnicę za pracę .Pozdrawiam . Quote
íktorn Posted January 28, 2014 Report Posted January 28, 2014 Regenerowalem u nich pompę do C360I zapłaciłem około 230 zł chodzi jak nowaMam nie daleko więc z opinii rolników wynika ze jedna na 5 regeneracjiSię nie udaje po zrobieniu chodzi ale nie jak powinna Quote
adam289 Posted December 5, 2018 Report Posted December 5, 2018 Ja bym na twoim miejscu skontaktował się z hydromotor tam naprawiają i regenerują pompy hydrauliczne Quote
henryk Posted December 11, 2018 Report Posted December 11, 2018 nie bardzo wiem o jaką pompę chodzi ,ale jeśli idzie o pompę podnośnika do c 360 to nowa z Tucholi kosztuje 350-400zł i jest super,ja wymieniałem z 10 lat temu i nie mam problemu,a agregat wazy ok 5ookg,talerzówka 440 i wszystko śmiga bez problemu,pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted December 11, 2018 Report Posted December 11, 2018 Hydrotor to jest renoma .Mam do Tucholi rzut beretem to wiem ,co mówię . Quote
Recommended Posts