Jump to content

Recommended Posts

Posted
Tak tylko pozostaje kwestia ceny tej pompy i pytanie czy nowa pompa nawet dobrej firmy wytrzyma więcej niż orginał. Regeneracja jeśli jest prawidłowo wykonana to przedłuża żywotność pompy czy rozdzielacza na długie lata, a jakość dzisiejszych nowych części jest dość wątła, dlatego "bawienie się" z regeneracjami jest opłacalna. Pozdrawiam :)
Posted
Oryginalna pompa hydrauliczna do np. SAME kosztuje 1300 zł. A regeneracja 123 zł z VAT za sekcje właśnie w tej Tucholi. Czytałam różne opinie na ich temat wiec jeszcze Was się chciałam doradzić czy moze ktoś korzystał z ich usług.
Posted

aagusia a spytaj w serwisie bo moze byc tansza ;)

nie wiem jak w silverze ale do lasera najtansza byla w serwisie i szczerze tam nie masz co dawac do regeneracji bo tam jest pompa zebatkowa i psuje sie korpus a nie zebatki, którego ci niekt nie zregeneruje.

Posted
grzpaku rozbieralem pompe od same i jak korpus byl wyjechany to w ogole nie uszczelnial, jedynym rozwiązaniem bylo przeszlifowanie i dorobienie nowych zebatek co nie mialo najmniejszego sensu
Posted
wiem jak ta sprawa wygląda i nawet jak jest korpus wyjechany ale nie porysowany i w pewnych granicach to wiele nie przeszkadza bo pompa jak pracuje to ciśnienie oleju dociska zębatki w miejscu wytarcia w korpusie a olej przeważnie ucieka na szczytach pompy tylko nie wolno wtedy wymieniać ułożyskowania w pompie bo będzie przerwa pomiędzy zębatką a korpusem ,kilka pomp tak regenerowałem w c-360 i każda podnosiła na wolnych obrotach duże ciężary na rozgrzanym oleju ,oczywiście nie każda da się w ten sposób zregenerować. tylko zastanawia mnie fakt skoro pompa kosztuje 1300 zł to co można zrobić w tej pompie za 123 zł chyba tak jak pisałem wyżej plus uszczelniacze
Posted
Podnosi dobrze, ale jak jest zimno nie moze zassać oleju bo pompa ciagnie przez filtr (olej był wymieniony i filtry tez) i jak odkrece korek wlewu to cały czas syczy powietrze. Po jakimś czasie jak olej się zagrzeje to zaciągnie ale słabo.
Posted
nie wiem jak to wygląda w twoim ciągniku ale to może być wina uszczelnienia w pompie i przy gęstym oleju zasysa powietrze na wałku pompy lub na przewodzie ssącym nawet w skrzyni biegów rurka ssąca może być przetarta lub pęknięta jeśli jest ponad poziomem oleju a pompa raczej jest dobra i taką pompę oddał bym do regeneracji lub sam wymienił uszczelnienie
  • 2 weeks later...
Posted

jak odkrece korek cały czas syczy i Co jakiś czas pluje olejem jakby chciała zaciągnąć a nie mogła. Pompa jest słabsza niż np. Rok temu.

Firma Hydrotor jest oki :D.W tej firmie pracuje mój kolega i mam ją prawie za płotem .Też korzystam czasem z regeneracji w tej firmie z tym ,że zostawiam starą ,a biorę już zrobioną i dopłacą różnicę za pracę .Pozdrawiam .

Posted

Regenerowalem u nich pompę do C360

I zapłaciłem około 230 zł chodzi jak nowa

Mam nie daleko więc z opinii rolników wynika ze jedna na 5 regeneracji

Się nie udaje po zrobieniu chodzi ale nie jak powinna

• 4 years later...
Posted

nie bardzo wiem o jaką pompę chodzi ,ale jeśli idzie  o pompę podnośnika do c 360 to nowa z Tucholi kosztuje 350-400zł i jest super,ja wymieniałem z 10 lat temu i nie mam problemu,a agregat wazy ok 5ookg,talerzówka 440 i wszystko śmiga bez problemu,pozdrawiam