spawer94 Posted March 8, 2016 Report Posted March 8, 2016 Merkel rozkazała Kopacz nłaożyć embargo na Rosje a to głupie babsko ją posłuchało, rolnicy w plecy miliony złotych, Polska zresztą też a Niemcy? gospodarka kwitnie w między czasie jak polska nakładała embargo Francuzi i Niemcy wywozili tysiące sztuk broni do Rosji i w nosie mieli Polske i interesy Uni. woleli nałożyć polsce embargo dla Rosji na żywnośc, a oni karabiny ruskom wozili, gdzie tu logika, czemu nie wprowadzili embarga na broń tylko na jabłka, Merkel myśli że ruski do ukraińców jabłkami rzucali? .po kilkunastu latach kwot mlecznych które trzymały ceny mleka zniesiono je, każdy głupi przewidzi że przez to ceny w skupach spadną ale nie ekonomisci z Brukseli.Ludzi w sklepach nie obchodzą susze, powodzie, huragany, afrykańskie pomory, ceny te same ale w skupach spadają i spadają. Czyja to wina..........? Quote
pablo_78 Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 czasy nie są za ciekawe ale co zrobić, w takich przyszło nam żyć Quote
spawer94 Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 Sytuacja pogarsza się z roku na rok począwszy od 89 Quote
pawel7991 Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 Za komuny było lepiej ? Może dla niektórych, ale dziś są tego skutki. A tak w ogóle to winni są brytyjczycy i amerykanie, bo w Jałcie sprzedali nas sowietom. Spójrzcie na Niemcy tak zniszczone podczas wojny, gdyby nie plan Marshala żyliby gorzej od nas. Quote
spawer94 Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 Polska od lat wierzy w zachód....... a zachód dyma nas, Polskę na każdym kroku począwszy od września 39, przez Jałte,aż po wizy i tarcze antyrakietową.Dla Polski nie ma pomocy ani z zachodni ani ze wschodu, jedyny w miare rozsądny sojusz to grupa wyszechradzka.Zachód w dniu dzisiejszym boi się Rusków tak samo jak podczas Jałty i całej zimnej wojny. Francja Niemcy Anglia USA patrzą i nakładają jakieś śmieszne sankcje. Putin jest bezkarny zaatakował Gruzje teraz Ukraine a zachód milczy i wyręcza się zubożałymi i państewkami takimi jak Polska. Już pisałem że Francuzi i Niemcy wywozili tysiące sztuk broni do Rosji w czasie Gdy polscy rolnicy wywalali do śmieci jabłka które straciły wartość po wprowadzeniu embarga.Putin doskonale wie co robi ale polityce albo sątacy głupi że nie widzą co się święci albo nie chcą widzieć. Putin prowadząc naloty w Syrii w większosci na cywilne pozycje automatycznie wysyła uchodzców do Europy, przez co stary kontynent powoli się destabilizuje, w dodatku ta wojna na Ukrainie.A Merkel... ach to temat na inne forum. Quote
Robert ;-) Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 Wczoraj był u mnie facet z małopolski, ja mieszkam na Mazowszu,w sumie był dwa razy u mnie i się pyta z czego ludzie tu żyją? A ja mówię z pracy w mieście(warszawie ) i taka jest prawda ziemia słaba ceny zboża i zwierząt niska to i innego wyjścia niema, aby zarobić Quote
Vademecum Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 na południu większy ruch i łatwiej sprzedać, ale w tym roku ceny zbóż są niższe niż na północy... Quote
spawer94 Posted March 12, 2016 Report Posted March 12, 2016 Na ceny zbóż już dawno przestały wpływać czynniki krajowe, ich nie obchodzą susze czy powodzie.Liczy się sytuacja globalna, w całej europie musiała by być susza żeby ceny wzrosły. Quote
Robert ;-) Posted March 12, 2016 Report Posted March 12, 2016 Wczoraj byłem u gościa co zbożem handluje, mówię mu że miałem kupca na owies po 45zl za 100kg , a on na to że trzeba było sprzedać, dziś się z kupcem dogadałem że mu sprzedam. Quote
Robert ;-) Posted March 12, 2016 Report Posted March 12, 2016 Dodam że ten handlarz to dobry znajomy, więc coś wie ze lepiej nie będzie Quote
gk21 Posted October 18, 2016 Report Posted October 18, 2016 źle to się zacznie dziać jak zacznie obowiązywać umowa CETA Quote
Halifaxx Posted December 17, 2017 Report Posted December 17, 2017 Moim zdaniem, nie powinni wprowadzać tylu podatków. Podatki powinny być obniżane, a nie zwiększane. Quote
Tuzon Posted December 19, 2017 Report Posted December 19, 2017 Chciałoby sie, aby były niższe, ale z czego ciąć, skoro wydatki budżetowe raczej się zwiększają niż zmniejszają. To jest studnia bez dna. A to, że podatki mają bezpośredni wpływ na ceny usług jest chyba oczywistością. Pamiętacie, zanim wprowadzili podatek bankowy, większość kont bankowych była za free.A zobaczcie teraz - te darmowe są w mniejszości: http://bankowe-konta.info/porownanie-kont/Banki nie chcąc rezygnacji z dochodów przerzucają koszta na klientów końcowych. Quote
Recommended Posts