Jump to content

Ocena stanu Polskiej gospodarki.

Recommended Posts

Posted

Merkel rozkazała Kopacz nłaożyć embargo na Rosje a to głupie babsko ją posłuchało, rolnicy w plecy miliony złotych, Polska zresztą też a Niemcy? gospodarka kwitnie w między czasie jak polska nakładała embargo Francuzi i Niemcy wywozili tysiące sztuk broni do Rosji i w nosie mieli Polske i interesy Uni. woleli nałożyć polsce embargo dla Rosji na żywnośc, a oni karabiny ruskom wozili, gdzie tu logika, czemu nie wprowadzili embarga na broń tylko na jabłka, Merkel myśli że ruski do ukraińców jabłkami rzucali? .

po kilkunastu latach kwot mlecznych które trzymały ceny mleka  zniesiono je, każdy głupi przewidzi że przez to ceny w skupach spadną ale nie ekonomisci z Brukseli.

Ludzi w sklepach nie obchodzą susze, powodzie, huragany, afrykańskie pomory, ceny te same ale w skupach spadają i spadają. Czyja to wina..........?

Posted
Za komuny było lepiej ? Może dla niektórych, ale dziś są tego skutki. A tak w ogóle to winni są brytyjczycy i amerykanie, bo w Jałcie sprzedali nas sowietom. Spójrzcie na Niemcy tak zniszczone podczas wojny, gdyby nie plan Marshala żyliby gorzej od nas.
Posted

Polska od lat wierzy w zachód....... a zachód dyma nas, Polskę na każdym kroku począwszy od września 39, przez Jałte,aż po wizy i tarcze antyrakietową.Dla Polski nie ma pomocy ani z zachodni ani ze wschodu, jedyny w miare rozsądny sojusz to grupa wyszechradzka.

Zachód w dniu dzisiejszym boi się Rusków tak samo jak podczas Jałty i całej zimnej wojny. Francja Niemcy Anglia USA patrzą i nakładają jakieś śmieszne sankcje. Putin jest bezkarny zaatakował Gruzje teraz Ukraine a zachód milczy i wyręcza się zubożałymi i państewkami takimi jak Polska. Już pisałem że Francuzi i Niemcy wywozili tysiące sztuk broni do Rosji w czasie Gdy polscy rolnicy wywalali do śmieci jabłka które straciły wartość po wprowadzeniu embarga.

Putin doskonale wie co robi ale polityce albo sątacy głupi że nie widzą co się święci albo nie chcą widzieć. Putin prowadząc naloty w Syrii w większosci na cywilne pozycje automatycznie wysyła uchodzców do Europy, przez co stary kontynent powoli się destabilizuje, w dodatku ta wojna na Ukrainie.

A Merkel... ach to temat na inne forum.

Posted
Wczoraj był u mnie facet z małopolski, ja mieszkam na Mazowszu,w sumie był dwa razy u mnie i się pyta z czego ludzie tu żyją? A ja mówię z pracy w mieście(warszawie ) i taka jest prawda ziemia słaba ceny zboża i zwierząt niska to i innego wyjścia niema, aby zarobić
Posted

Na ceny zbóż już dawno przestały wpływać czynniki krajowe, ich nie obchodzą susze czy powodzie.Liczy się sytuacja globalna, w całej europie musiała by być susza żeby ceny wzrosły. 

• 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Chciałoby sie, aby były niższe, ale z czego ciąć, skoro wydatki budżetowe raczej się zwiększają niż zmniejszają. To jest studnia bez dna. A to, że podatki mają bezpośredni wpływ na ceny usług jest chyba oczywistością. Pamiętacie, zanim wprowadzili podatek bankowy, większość kont bankowych była za free.

A zobaczcie teraz - te darmowe są w mniejszości: http://bankowe-konta.info/porownanie-kont/

Banki nie chcąc rezygnacji z dochodów przerzucają koszta na klientów końcowych.