Jump to content

Recommended Posts

Posted

chce kupic ciągnik do 20tys.

zalezy mi aby miał przedni napęd

patrzyłem na zetory np. 5748 6748 czy np. same lampard 90

może ktoś z was ma taki ciągnik z wymienionych wyżej

jeśli ma to prosze o szybką odp. na temat tych ciągników jak sie sprawują

ile palą itp.

jeśli znacie jakiś inny ciągnik którego nie wymieniłem wyżej po podajcie

prosze.

PS. Pisałem na szybko pewnie jest dużo błędów ale potrzebna mi jest natychmiastowa pomoc

z góry dzięki

wszystkim

Posted
Błędów na szczęście nie ma. :D Popatrz na to iż Zetory są drogie i lubią wypić sporo paliwka. Ok, są fajne, wydatne i wygodne, ale żeby sobie na coś takiego pozwolić trzeba mieć gruby portfel. ;) Same Lampard 90 jest to dobry ciągnik tyle że znaleźć go na rynku jest naprawdę ciężko, a jeśli już się znajdzie to 1 max. 2 egzemplarze więc wyboru zbytniego nie ma. Jednak jak jest okazja to warto byłoby kupić coś takiego bo jest to porządny model. Chociaż ja polecam Ci MTZ 82, za 20tyś spokojnie sobie takiego znajdziesz bo jest ich sporo, są to ciągniki proste, palą stosunkowo mało, a części zamiennych do nich jest bardzo dużo. Naprawdę jest to jak dla mnie faworyt. ;) Jeszcze jak MTZ Ci się nie spodoba to ew. może być Ursus 914, ale one są droższe jak chce się znaleźć dobry model lub coś większego, ale i taniego czyli Fortschritt ZT 303, tyle że to już ciągnik 100 konny. :P Pozdrawiam :)
Posted
witam ja posiadam zetora 6711 taki jak zetor 6748 ale bez napędu i kabiny . Naprawiałem kilka c360 i teraz robię tego zetora powiem tak wał nominał 76 r skrzynia biegów nigdy nie ruszana a stan po oględzinach okazał super .To jest ciągnik porównywalny z c360 ale polski sprzęt nie dorasta mu do pięt . Spalanie zetora to mit sam się o tym przekonałem na przykład transport jadąc c360 przy 2200 to wydaje się że zaraz coś z mostu wyskoczy i przez to jedziesz max 1600 a zetorem jedziesz 2200 i jeszcze byś wcisną gaz , przez to zetor więcej pali ja osobiście założyłem pompę paliwową od c360 i dopiero wtedy ten ciągnik zaczął palić jak smok
Posted
Kolego Fendt 106S to jest dobry ciągnik tyle że za dobry egzemplarz nadający się to pracy trzeba dać ponad 25tyś. Wiesz są ogłoszenia ciągnika za 15tyś, ale to są egzemplarze którymi jedziesz prosto do mechanika, a częsci do Fenda są drogie, więc na jedno Ci wyjdzie, tyle że tutaj będziesz miał roboty sporo i nigdy nie będziesz wiedział w jakim stopniu ten ciągnik jest wyeksploatowany. Wnioskuję z postu #1 że kasy nie masz za wiele, więc chcesz coś oszczędnego i taniego dlatego uważam że Fendy i John Deery odpadają. ;) Pozdrawiam :)