Jump to content

Recommended Posts

Posted
Powiedzcie mi fenda czy deutz fahra z lat 1990-2000 maksymalnie mechanicznego (jak najmniej elektroniki) w przedziale tych koni z pneumatyka do przyczep, w dobrym stanie w jakich pieniadzach mozna dostac. Gdzie najlepiej szukac, czy ktos moze wie gdzie w kujawsko pomorskim mozna znalesc cos ciekawego.
Posted

612 niestety pozbyłem się go rok temu bo kupiłem

nówkę 135 koni 1988 rok po kapitalce, w Niemczech kupiłem

Robiła na 80 ha ale nadarzył się prof. i potrzebowałem kasy

4 lata robiłem tylko sprzęgło i w podnośnik zrobiłem 1800 mtz

Wydałem raptem 1100 zł poszedł za tą sama kasę co kupiłem

Wziął wujek bo na jego góry zetor był za słaby i chciał ciągnik do agregatu uprawowo-siewnego

Posted

U mnie tez są górki i gliny, a agregat z siewnikiem trochę wazy i plug tez, potrzebuje ciągnik z dobrym podnośnikiem. Siłę uciągu tez musi mieć, bo jak orze moim fortschrittem to pod górkę na glinach to muszę schodzić do 2.

Edit błędy ort.

Posted
Powiem Ci tak. Ja proponuje ciągnik z 6 garami niż 4 turbo. Masz wiecej zapasu mocy i co jeszcze wieksza mase wlasna, a chyba wiesz ze masa robi sile. W dodatku 6 spali mniej niż 4 w ciężkiej robocie i szybciej. Mialem 912 ale stwierdzilem ze ja sprzedam i kupie większy. Zakupilem Renault 120.14 prosty ciągnik bez elektroniki, 6 cylindrów bez turba, i bardzo sobie chwale.
Posted

Wg mnie kolega dobrze mówi lepiej mieć zapas 10 do 20 km i nie trzeba zamykać budzika

Na obrotomierzu a spokojnie 1600 obr i spali tyle samo albo i mniej jadąc nawet szybciej trochę

To już zależy od elastyczności silnika i skrzyni biegów