Jump to content

Recommended Posts

Posted

Taa , niedaleko mnie w mieście jest handlarz co sprowadza maszyny z zachodu .

Można też wstawić do niego maszyne na plac , mówisz mu cene a on wystawia swoją ( zazwyczaj sporo zawyżoną ).

Jak ktoś wstawi tam ciągnik czy coś to zaraz zabiera bo jego sprzęt nie cieszy się dużym zainteresowaniem.

Posted
U mnie w bliskiej okolicy na szczęście tego nie ma. ;) (za to samochodowy jest w każdej wsi :D ) Jednak widzę ogłoszenia z całej Polski takich komisów bo cóż jest to łatwy chleb, więc wiele cwaniaków się za to chwyta. ;) Najczęsciej ceny we wszystkich komisach są pozawyżane, a maszyny w wątłym stanie. Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...
Posted
W małopolsce z tego co wiem to jest kilka takich większych: Librantowa koło Nowego Sącza ( tam ja kupiłem ciągnik i sprzedałem stary), Lubcza koło Tarnowa, Łapczyca koło Krakowa. A takie mniejsze po kilka maszyn to są w każdej wiosce po kilka. U mnie jest taki co sprowadza z zachodu i stoją przy drodze, ale tego nie ma dużo (max 20 maszyn), mój kolega tak samo, tylko że jego ojciec pracuje w Austii i jak mu się coś trafi to kupuje i przywozi, ale też detalicznie, bo rocznie to może z 5 maszyn sprzeda. Ale Ci mniejsi to mają gospodarstwa i można te maszyny wypróbować i maszynki mają w super stanie. Pozdrawiam
Posted
Komisy rolnicze istnieją oczywiście. Głownie kierują nimi handlarze którzy sprowadzają ,,złom'' remontują go i wysyłają na wschód :( Ale są również pożądne komisy oczywiście np. Dworki Staśki, Dobrzyniewo Duże (Podlasie). Ale pamiętajmy handlarze bydła lub maszyn żyją właśnie z handlu i oszustw.