simson54 Posted January 23, 2014 Report Posted January 23, 2014 Witam widział ktoś kiedyś komis z ciągnikami rolniczymi albo maszynami rolniczymi? czy w ogóle takie istnieją? Quote
adam1208 Posted January 23, 2014 Report Posted January 23, 2014 Taa , niedaleko mnie w mieście jest handlarz co sprowadza maszyny z zachodu .Można też wstawić do niego maszyne na plac , mówisz mu cene a on wystawia swoją ( zazwyczaj sporo zawyżoną ).Jak ktoś wstawi tam ciągnik czy coś to zaraz zabiera bo jego sprzęt nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Quote
henryk Posted January 23, 2014 Report Posted January 23, 2014 pewno że takowe istnieją -w okolicy Jarocina,Pleszewa pełno takich handlarzy-pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted January 23, 2014 Report Posted January 23, 2014 U mnie w bliskiej okolicy na szczęście tego nie ma. (za to samochodowy jest w każdej wsi ) Jednak widzę ogłoszenia z całej Polski takich komisów bo cóż jest to łatwy chleb, więc wiele cwaniaków się za to chwyta. Najczęsciej ceny we wszystkich komisach są pozawyżane, a maszyny w wątłym stanie. Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 U mnie na ceny nie narzekam.A czy to latwy kawałek chleba - nie powiedzialbym, każdy kij ma dwa końce, ja sam przywoziłem kilka lat samochody, więc wiem jaki to kawałek chleba... Quote
perkozparts Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 Mój sąsiad prowadzi taki komis. W zależności od pory roku można tam znaleźć dosłownie wszystko. Nie tak dawno temu nawet Vistula tam stała.. Quote
bardzomalorolny Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 W małopolsce z tego co wiem to jest kilka takich większych: Librantowa koło Nowego Sącza ( tam ja kupiłem ciągnik i sprzedałem stary), Lubcza koło Tarnowa, Łapczyca koło Krakowa. A takie mniejsze po kilka maszyn to są w każdej wiosce po kilka. U mnie jest taki co sprowadza z zachodu i stoją przy drodze, ale tego nie ma dużo (max 20 maszyn), mój kolega tak samo, tylko że jego ojciec pracuje w Austii i jak mu się coś trafi to kupuje i przywozi, ale też detalicznie, bo rocznie to może z 5 maszyn sprzeda. Ale Ci mniejsi to mają gospodarstwa i można te maszyny wypróbować i maszynki mają w super stanie. Pozdrawiam Quote
Adams Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 Komisy rolnicze istnieją oczywiście. Głownie kierują nimi handlarze którzy sprowadzają ,,złom'' remontują go i wysyłają na wschód Ale są również pożądne komisy oczywiście np. Dworki Staśki, Dobrzyniewo Duże (Podlasie). Ale pamiętajmy handlarze bydła lub maszyn żyją właśnie z handlu i oszustw. Quote
Recommended Posts