aknilam Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 Witam, Chcielismy zakupic ciągnik rolniczy FENDT 310 Vario.Znalezlismy lepsza cene w Niemczech. I tu pojawil sie problem. Poprosilam znajoma, ktora jest na miejscu w Niemczech zeby dowiedziala sie o cene etc... i z tego co zrozumielismy.. to co z tego ze mam tansza maszyne w Niemczech skoro nie moga jej sprzedac na teren Polski, bo teren Polski obsluguje tylko i wylacznie firma na K... (nie bede wymieniac nazwy). I np. kupujac w Niemczech nowiusienki ciagnik nie moge liczyc na gwarancje w PL. Czyli chcac ten konkrety ciagnik jestem zmuszona to zakupu w konkretnego sprzedawcy w PL, pomimo, ze korzystniejsza cene mam w Niemczech.Czy to nie jest chore?? Spotkaliscie sie z taka praktyka?Kupowaliscie jakies maszyny nowe w Niemczech, ogolnie poza Polska i czy mieliscie jakies problemy z tym? Chcialabym poznac Wasze doswiadczenie. PozdrawiamA. Quote
Kronel Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 Dla uspokojenia Ci powiem że z samochodami jest tak samo albo nawet jeszcze gorzej, bo cła dochodzą. Firma na K też musi z czegoś utrzymać te piękne budynki Z ciekawości zapytam jaka ci różnica w cenie wyszła? Quote
aknilam Posted January 24, 2014 Author Report Posted January 24, 2014 Witam, Jesli chodzi o clo i akzyce - NIE PLACI SIE JEJ. Informacja z urzedu celnego. Mam na pismie potwierdzenie jakby ktos byl zainteresowany. Co do roznicy w cenie. Z tego co mi podano ceny jestem w stanie od 12 do 15 tys. ? zaoszczedzic. Aha. Transport zamknie sie w granicach do 1 tys. ?. Pytanie - czy gra warta swieczki? PozdrawiamA. P.S. Ceny netto podalam. Quote
henryk Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 w Polsce też tak było swego czasu chciałem kupić małego fiata w B.BIAŁEJ w fabryce mi nie chcieli sprzedać bo opodal była spółka w której oczywiście była już inna cena Quote
Recommended Posts