Jump to content

Recommended Posts

Posted
jakbym miał wybierać to zdecydowanie wolałbym zetora. Ursus nie jest wart swojej ceny, praktycznie żadnego komfortu nie ma w nim w porównaniu chociażby do zetora. Zetor strasznie poszedł do przodu i goni ciągniki zachodnie a Ursus jak był przed 20 laty tak jest i teraz.
Posted
no dokładnie można by powiedzieć nawet przez 30 lat w ursusie sie mało co zmieniło niektórzy twierdzą że praktycznie nic to juz te stare zetory z lat 90-tych są dużo bardziej w przodzie jak te nowe ursusy bez wygłszonej kabiny, plastkiowym fotelu i praktycznie bez msca dla pasazera bo co to za miejsce jak wygodnie usiąść nie można i jeszcze na plastiku sie siedzi
Posted
rolnik570 no dokładnie te ursusy jak i zetory z lat 70-90 to sprzęt nie do zdarcia tyle lat a to jeszcze sie 3ma i pewnie drugie tyle pociągnie a te nowe już na gwarancji rozpoławiaja skrzynie znam taki przypadek co właścicielowi ursusa 5714 po około 500 mtg zatarł sie silnik i to nie z jego winy!!!
Posted

99r konfortu to w nim niema rozłożenie biegów nieciekawe ale kupy sie trzyma. silniki perkinsa najlepsze

co ja nim robie ciąga belarke welger RP 200, kaszarke SAMASZ 210m siewnik do kukurydzy BECKER, rozrzutnik obornika 7t beczkowóz 6,5tys rozsiewacz nawozów 850l, wały pierścieniowe 4m sieczkarnie do kukurydzy jedno żedowo,opryskiwacz. wtakih lrzejszyh pracah spisuje się ś wietnie i spali niewiencej niż c 360

Posted

99r konfortu to w nim niema rozłożenie biegów nieciekawe ale kupy sie trzyma. silniki perkinsa najlepsze

co ja nim robie ciąga belarke welger RP 200' date=' kaszarke SAMASZ 210m siewnik do kukurydzy BECKER, rozrzutnik obornika 7t beczkowóz 6,5tys rozsiewacz nawozów 850l, wały pierścieniowe 4m sieczkarnie do kukurydzy jedno żedowo,opryskiwacz. wtakih lrzejszyh pracah spisuje się ś wietnie i spali niewiencej niż c 360

[/quote']

kurcze.. to jak Ty nim zrobiłeś w 10 lat 8400mtg to ładnie w dupę musiał dostawać. To ile ty masz ha?

Posted
takie drobne wymieniłem dwa arternatory trzy rozruszniki kilka stecyjek pompe wodną łożyska na zwrotnicy napędu i powarzniejsze to dwa razy zawiesił się zawór w pompie podnośnikowej ale to moja wina bo niedbam o olej leje doniego so jest pod ręko hydrauliczny lux hipol
Posted
według mnie zetory i ursusy to najlepsze ciągniki. między zetorem a ursusem praktycznie nie ma porównania zalezy jak kto dba o nie . jedynie to ze zetor ma bardziej komfortową kabine i lepsze serwo