Jump to content

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

izydor, mówisz tylko o nowych modelach czy generalnie o wszystkim co jeszcze jeździ? 

rzuć okiem np. na Forterra 100 - http://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-traktory/zetor-forterra-100/nemdlrte.html - porządna maszyna, wiadomo, że nie jest to może cud techniki, ale coś za coś. Do tego czuję się pewniej co do części czy innych tego typu kwestii. 

Wiem, że to nie te lata, gdy Zetor był u szczytu swoich możliwości, ale w dalszym ciągu uważam że można spokojnie polegać na nich. 

Posted

ta tylko ze czesci oryginalne teraz tez kosztują krocie do zetora i dostępne są ale w 90% na zamówienie i czasami nawet 2 tygodnie czekania, gdzie ja do swojej Valtry mam w 2 dni części....

• 1 month later...
Posted

Ja tam nie mialem wiekszych przykrosci z zetorem. Jesli mniej wiecej ogarnaisz ciagniki to jestes tak naprawde sam w stanie zetora naprawic wiec mimo drozszych czesci oszczedzisz na naprawie, a potem na spalaniu wiec i tak wyjdzie korzystniej

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
Posted

Całe życie pracowałem na c360 sporadycznie c330 i marzeniem moim za "gnojka" był 7211. Od kilku lat jestem posiadaczem obydwu czyli c360 i 7211. Powiem szczerze że zetora się nie pozbędę, a chyba dołożę do niego przedni napęd. A co do ursusa to choć sentyment do niego mam (pracował z dziadkiem, tatą i mnie uczył posługiwania się sobą) to raczej nie zagrzeje chyba więcej miejsca u mnie. Choć 8-9 lat temu dostał nowego tura od Meprozeta, teraz nowy silnik i lifting, ale raczej sprzedam lub zamienię na c330 z ładowaczem. Maluch będzie do drobniejszych prac polowych. Ale tak czy inaczej uważam że Polscy rolnicy na "tamtych" maszynach budowali Polską Gospodarkę która bądźmy szczerzy mocno dziś kuleje....