aagusia1008 Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Witam. Mam problem z moim samem i normalnie nie wiem co mam robić nie podnosil mi tur jak było zimno, podniósł dopiero gdy się hydraulika podgrzala. Wymieniłam pompę na nowa, filtry i olej. I nic . nie działa. Słychać powietrze w zbiorniku oleju (skrzyni biegow). Nigdzie nic nie jest zatkane nie wiem moze miał ktoś podobny problem ? Będę wdzięczna za jakakolwiek pomoc. Pozdrawiam... Quote
VoYtek8 Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Może olej jest nieodpowiedni? Kolega w koparce JCB tak miał że na zimę musiał wlewać rzadszy olej, a na lato gęstszy bo też nie chciało mu podnosić, a jeśli już podnosiło to powoli. Teraz mrozy były duże, wiec i olej jak słaby to momentalnie robi się gęsty. Pozdrawiam Quote
aagusia1008 Posted January 27, 2014 Author Report Posted January 27, 2014 Olej też był wymieniony i nic nie pomogło. Quote
Przemek15_03 Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 a rozdzielacz był sprawdzany?Ja u siebie kiedyś chciałem dołożyć sekcję rozdzielacza i miałem starą co mi się kiedyś zacięła i jak ją założyłem to mi się znowu zacieła i nie działała mi hydraulika a podnośnik nie mógł się sam podnieść i też ze skrzyni dochodził dziwny dżwięk coś jakby szum, jak ją usunąłem jest ok i wszystko działa. Ja mam fergusona nie wiem jak jest w same. Jeżeli pompa jest nowa i olej nowy to moim zdaniem tylko rozdzielacz i może warto go sprawdzić. Może to coś pomoże. Powodzenia. Quote
wybuch231 Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Właśnie w jakim stanie jest rozdzielacz, sprawdzaliście go może był regenerowany ? Quote
aagusia1008 Posted January 31, 2014 Author Report Posted January 31, 2014 nie był regenerowany i jest dobry, mam dwa rozdzielacze. Jutro ma przyjechać mechanik, który robił u znajomego Masseya Fergusona 290 konnego. Dwa serwisy Ferdka robiły i nie zrobiły, a ten mechanik zrobił go w dwa tygodnie. Może i zrobi mojego Same. Quote
Recommended Posts