Konkurs na moderatora.
Napisano 29 styczeń 2014 - 20:53
Napisano 30 styczeń 2014 - 12:57
Napisano 30 styczeń 2014 - 15:43
Napisano 30 styczeń 2014 - 20:27
Mam na imię Robert mieszkam w bardzo małej wiosce na Mazowszu,od 13 lat obrabiam małe gospodarstwo rodziców i pracuję dodatkowo w innej dziedzinie;]. Na to forum trafiłem niecały rok temu ale mi się tu podoba i spędzam tu dość dużo czasu;] może orłem nie jestem? ale zależy mi na utrzymaniu porządku na forum;], dzięki za uwagę, pozdrawiam i zapraszam do zgłaszania się,widać Wojtek potrzebuje kolegi do współpracy?
Napisano 30 styczeń 2014 - 20:35
Napisano 30 styczeń 2014 - 21:12
Pozdrawiam
Napisano 30 styczeń 2014 - 21:14
Napisano 31 styczeń 2014 - 10:51
Otóż mam pomysł. Polega on na tym, że moderatorzy (nie wiem ilu jest do tej pory i ilu ma być jeszcze wybranych), dzielą się miedzy sobą pracą. Np. jedna osoba porządkuje dział maszyny rolnicze i urządzenia i może jeszcze coś innego. Inna osoba dba o porządek innego działu. Np. jedna osoba mogłaby zająć się porządkowaniem galerii, bo z tego co czytałem są problemy tam największe i najwięcej pracy. Nie wiem może się mylę ale coś mi śmignęło przed oczyma że moderatorem galerii jest @Miki?
Jedna obeznana osoba w fundusze unijne mogłaby zająć się porządkiem w Agrobiznesie oraz duży dział polityka i wydarzenia rolnicze. Tam wszystko jest na temat sposobu przyznawania pomocy finansowej, materialnej itp. Nie chodzi o to by porządkować wątki do odpowiednich "szuflad", ale tak by jeszcze sprawdzać, czy ktoś kto się wypowiada w tym dziale ma rację i naprawdę jest to prawda. Jeżeli ktoś ma w tym pojęcie to potrafi to ocenić bez większych starań. Wiem, że w tym wątku nie mamy polecać osób, ale byłem pod wrażeniem czytając wątek "Nowe przepisy dla rolników" autorstwa @DuzyGrzegorz. Wiem jednak, z innych postów że nie jest on zainteresowany kandydaturą, lecz szkoda.
Nie jestem przeciwny tym dwóm kandydaturą: @robert983, @kubusjettaII, wręcz przeciwnie jestem za obiema kandydaturami.
Według mnie taki podział pracy, zmniejszyłby pracę moderatorom, bo nie byliby odpowiedzialni za całe forum, tylko za mniejsze jego części. Zwiększyło by to dyscyplinę pracy. A nad pracą całego forum i pracą moderatorów sprawowałby pieczę SuperModerator, czy główny admin.
Oczywiście każdy mógłby przeglądać wszystkie wątki i wypowiadać się na każdy temat, jeżeli oczywiście ma taką wiedzę, by podzielić się nią z innymi.
To jest taka mała propozycja ode mnie. Nie chcę źle ani dla użytkowników forum, ani dla moderatorów. Jeżeli dało by się jeszcze zwiększyć efektywność forum, to dlaczego nie można by czegoś zmienić. Możecie oczywiści nie przychylić się do tego pomysłu. Macie takie prawo.
Pozdrawiam
Napisano 31 styczeń 2014 - 15:34
Wprawdzie nie mam nic do powiedzenia w kwestii wyboru, nie mniej jednak uważam, że obie wysunięte jak dotąd kandydatury są jak najbardziej uzasadnione. A co. Za miłe słowo o kolegach z forum nikt mi przecież głowy nie urwie. Pozdrawiam.
Napisano 31 styczeń 2014 - 16:46
No bo każdy wie, że jeden jest lepszy z motoryzacji, czyli maszyny, naprawa ich itp. Ktoś inny ma wiedzę na temat zwierząt, ktoś ma wiedzę o tym jak się uprawia ziemię, ktoś inny interesuje się prawem i funduszami i potrafi to ogarnąć i szybko zareagować, gdy zauważy, że wątek po prostu zmierza na manowce, lub ktoś po prostu bzdury na jakiś temat pisze.
Każdy by miał swoją odpowiedzialność i sam decydował, czy chce coś zamknąć, usunąć, czy też czekać na rozwój sytuacji. I tak samo użytkownicy, gdy chcieliby zmienić coś w jakimś dziale, to nie muszą kontaktować się z głównym administratorem, lecz tylko z tą konkretną osobą i to ona może zmienić coś w funkcjonowaniu tego działu.
Wszytko byłoby kierowane z góry i gdy ktoś się nie wywiązuje ze swoich obowiązków, dostaje ostrzeżenia, to po prostu admin może zmienić moderatora i po prawie.
Pozdrawiam
Napisano 31 styczeń 2014 - 18:58
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:28
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:34
Pozdrawiam
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:37
No ma ciężki orzech do zgryzienia, ciekawe jaka decyzje podejmie
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:42
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:42
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:45
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:47
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:49