Jump to content

Recommended Posts

Posted

To ja także dodam coś czego słucham do znudzenia i ciągle wracam do tego :)

Chylińską lubie nadal mimo zmian w twórczości

ale to

to piosenka, z którą wiążą się miłe wspomnienia :)

też fajne

to juz klasyk

ale takie klimaty lubię :) bardzo fajna jest tez Sipińska i Jarocka i Geppert

a z czegoś nowszego to ostatnio to https://www.youtube.com/watch?v=jbPv0dWsDQw

i wszelkie nuty z kubańskim zabarwieniem np

Posted

a ja wszystkiego po trochu. trochę starego rocka' date=' trochę poezji śpiewanej (SDM), i jakaś klasyka Grechuta, Gintrowski, Kaczmarski, Łobuszewska, można powiedzieć że prawie wszystko prócz ciężkiego metalu itp

[/quote']

Jak już mówisz kolego o Gintrowskim to ja polecam kawałek ze słynnego serialu "Zmiennicy" :

Bardzo dobra nuta i jeszcze lepszy serial :)

Posted

a ja to wszystkiego chyba po trochu, poza techno i tym podobnym badziewiem :P

kiedyż uwielbiałam Metallicę teraz to tylko sentyment i kilka ekstra piosenek :D. Kaczmarskiego słucham przynajmniej od 10 lat i ta miłość mi nie przechodzi :) niestety słuchać mogę go albo jak męża nie ma w domu, albo ze słuchawkami na uszach :P mąż nie toleruje jego muzyki. Nightwich, Therion, KSU, perełka z lat dziecięcych którą do teraz lubię to Kelly Familly :P opera, operetka, disko polo jak sprzątam albo mam zły dzień :P

i wiele wiele innych :P

a ostatnio furora dla mnie to "Bałkanica" i "My Słowianie''

generalnie lubię muzyke lat 80 i 90 :)

Posted
no tak, podobno to jest tak specyficzna muzyka i słowa piosenek, ze tylko ludzie bardzo rozwinięci i mądrzy mogą słuchac tego z przyjemnością a nie z przymusu :D gdzies kiedyś wyczytałam takie hasełko nt. jego twórczości :D
  • 2 weeks later...
Posted

a ja to wszystkiego chyba po trochu' date=' poza techno i tym podobnym badziewiem :P

kiedyż uwielbiałam Metallicę teraz to tylko sentyment i kilka ekstra piosenek :D. Kaczmarskiego słucham przynajmniej od 10 lat i ta miłość mi nie przechodzi :) niestety słuchać mogę go albo jak męża nie ma w domu, albo ze słuchawkami na uszach :P mąż nie toleruje jego muzyki. Nightwich, Therion, KSU, perełka z lat dziecięcych którą do teraz lubię to Kelly Familly :P opera, operetka, disko polo jak sprzątam albo mam zły dzień :P

i wiele wiele innych :P

a ostatnio furora dla mnie to "Bałkanica" i "My Słowianie''

generalnie lubię muzyke lat 80 i 90 :)

[/quote']

Nom słyszałem że "My słowianie" ma być na konkursie Eurowizji :)

A mi ostatnio wpadło coś takiego w ucho ;)

• 5 weeks later...