Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za ta cene to nawet uzywanej sensownej nie kupisz...wystrzegaj sie tych z pod marketow bo lubia koleczka odpadac podczas jazdy...

Lepsza stara zachodnia niz nowa krajowa,taka prawda mam Sarisa przy ladownosci 800kg wazy tylko 200kg i Humbauer i jestem z nich zadowolony.

Posted
Też słyszałem że samów już nie rejestrują. Ja przyczepke skonstruowałem w tamtym roku sobie sam. Cały materiał na nią kupiłem na złomie wyszło za wszystko coś w granicach 350zł. Do tego zaczep i oświetlenie około 200zł. Troche elektrod, nitów, 3 długie zimowe wieczory roboty i mam przyczepke 250x120 chyba. Papiery sobie załatwiłem. Konstrukcja napewno lepsza niż tych nowych.
Posted
Te nowe przyczepki to jest samo aluminium i plastik! ;) To się nadaje do wożenia pierza na równym asfalcie. :D Większość tych tanich przyczepek spod marketów budowlanych przy naładowaniu piachu na równo z burtami rozsypie się w pył. Jeśli już chcesz przyczepkę to kup jakąś stalową używaną, oby zarejestrowaną, a reszte sam naprawisz jak coś w niej będzie nie tak, lub kup coś nowego, ale koniecznie dobrej firmy jak np. Brenderup. Za taki sprzęt trzeba zapłacić, ale jest gwarancja że się nie rozleci i posłuży dłuuugimi latami. Pozdrawiam :)
Posted
Wiesz nikt tego nie ważył, ale sam na własne oczy widziałem jak kolega piach woził na przyczepce z tej firmy Brenderup i było +- na równo z burtami, opony trochę siadły, ale woził i przyczepka elegancko jeździ do dziś. Pozdrawiam :)
Posted
Wojtek posiadam akurat przyczepkę zachodnią rejestrowaną na,, sam,, jest to chyba przyczepka firmy Brenderup bo moja jest prawie identyczna i popieram że jest to bardzo mocna przyczepka i nie ma co porównywać do tych spod marketu ale podczas budowy domu pożyczył ode mnie brat tej przyczepki i woził cieżary nawet i 1,5 tony ale do czasu bo podczas jazdy wyrwała się cała oś z ramy , oś jest ona przykręcona z jednej strony na 2 śruby m 12 na krótkim odcinku ramy a rozwiązanie tej osi jest takie że w okolicach przedniej śruby rama narażona jest na rozciąganie a z tyłu odwrotnie i niestety ale po dłuższym czasie nastąpiło zmęczenie materiału i wyrwało z ramy w okolicach śrub tych od przodu . mówimy tu o przyczepce lekkiej i tych ciężarów na dłuższą metę to nie wytrzyma prawie żadna nawet dobra przyczepka
Posted
No wiadomo że nikt taką przyczepką okrągły rok nie będzie pracował i woził ciężarów. Ja tylko mówię co widziałem, a wzrok mam dobry. :D Ta przyczepka jeździ do dziś i wszystko jest ok, więc ten ciężar w miarę wytrzymała. Chciałem porównać tylko taką przyczepkę z tym szajsem co sprzedają w marketach. Sąsiad kiedyś taką kupił (dla oszczędności) i jadąc małą prędkością z pustą skrzynią lewe koło zwyczajnie mu odpadło i poszło w pole. Wszystko da się zniszczyć, przecież nawet w dwuosiówkach rolniczych ramy są pozaginane i popękane, ale przyczepka dobrej firmy wytrzyma duzo więcej niż jakiś tani wyrób no name. Pozdrawiam :)
Posted

Chciałbym zauważyć że takie przyczepki nie są przystosowane do takich ciężarów bo tam raz na jakiś czas to można coś cięższego wrzucić ale wiadome że wcześniej czy później coś puści wożąc na dłuższą metę bo przecież jak duże przyczepy czasami pękają to co mówić o takim "maleństwie"

Pozdrawiam

Posted

Witam , jeżeli ktoś ma zamiar wozić nawet sporadycznie większe ciężary polecam tandem dużo lepiej prowadzi się

pod ciężarem [nie szarpie na wybojach ] poza tym co 4 koła to nie 2 !

Posted
Kombajnem też możesz ciągnąć, nie tylko ciągnikiem czy samochodem. Przyczepka lekka nie wymaga żadnych dodatkowych uprawnień od kierującego. Mając kat. B możesz ciągnikiem taką przyczepkę ciągnąć, a żadną inną nie. Pozdrawiam!
Posted
Nie trzeba dorabiać bo kiedyś dawali razem z ciągnikiem taki zaczep. Sam taki posiadam, tyle że nie pamiętam gdzie on jest bo był pożyczany komuś ostatnio 5 lat temu i od tego czasu leży nieużywany w garażu. Pozdrawiam :)
Posted
Ja osobisci posiadam przyczepke lekką firma Rydwan (Ryki kolo Warszawy)i z 10 lat co najmniniej u mnie służy, kolega ma wypożyczalnię i na placu ma ze 40 tej firmy i nie dzieje się z nimi nic biorąc pod uwagę że chodzą po ludziach. Natomiast kuzynki mąż tez majacy wypożyczalnię zakupił przyczepki firmy Boro i tez nie są złe. Czasami jak potrzebuje dwie osie to od nigo biorę. Polecam obie firmy.
  • 2 weeks later...