grzesiek12031980 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Mam zamiar kupic sobie nowa przyczepke do auta taka do 500kg ladownosci.Jakiej firmy produkcje polecacie tak do 2000 zl. z plandeka? Quote
henryk Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 nowej za te pieniądze chyba nie kupisz-pozdrawiam Quote
grzesiek12031980 Posted February 1, 2014 Author Report Posted February 1, 2014 A co sadzicie o ofercie firmy BORO? Quote
Narco Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Za ta cene to nawet uzywanej sensownej nie kupisz...wystrzegaj sie tych z pod marketow bo lubia koleczka odpadac podczas jazdy...Lepsza stara zachodnia niz nowa krajowa,taka prawda mam Sarisa przy ladownosci 800kg wazy tylko 200kg i Humbauer i jestem z nich zadowolony. Quote
Tofik Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Jak dobrze poszuka to i coś znajdzie Ja znalazłem taką z tym że plandeka osobno:(http://allegro.pl/przyczepa-lekka-204-x-110-bez-plandeki-i3911504401.html Quote
wybuch231 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 A nie myślałeś o tym żeby ktoś ci ją wyprodukował na zlecenie? chociaż same zarejestrowanie będzie kosztować grubo ponad 1000zł Quote
adam1208 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Też słyszałem że samów już nie rejestrują. Ja przyczepke skonstruowałem w tamtym roku sobie sam. Cały materiał na nią kupiłem na złomie wyszło za wszystko coś w granicach 350zł. Do tego zaczep i oświetlenie około 200zł. Troche elektrod, nitów, 3 długie zimowe wieczory roboty i mam przyczepke 250x120 chyba. Papiery sobie załatwiłem. Konstrukcja napewno lepsza niż tych nowych. Quote
VoYtek8 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Te nowe przyczepki to jest samo aluminium i plastik! To się nadaje do wożenia pierza na równym asfalcie. Większość tych tanich przyczepek spod marketów budowlanych przy naładowaniu piachu na równo z burtami rozsypie się w pył. Jeśli już chcesz przyczepkę to kup jakąś stalową używaną, oby zarejestrowaną, a reszte sam naprawisz jak coś w niej będzie nie tak, lub kup coś nowego, ale koniecznie dobrej firmy jak np. Brenderup. Za taki sprzęt trzeba zapłacić, ale jest gwarancja że się nie rozleci i posłuży dłuuugimi latami. Pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 tylko wojtek bez przesady bo na przyczepkę sypiąc piach równo z burtami to jest w przybliżeniu 1 metr sześcienny to będzie ważyło około 1,5tony Quote
VoYtek8 Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Wiesz nikt tego nie ważył, ale sam na własne oczy widziałem jak kolega piach woził na przyczepce z tej firmy Brenderup i było +- na równo z burtami, opony trochę siadły, ale woził i przyczepka elegancko jeździ do dziś. Pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Wojtek posiadam akurat przyczepkę zachodnią rejestrowaną na,, sam,, jest to chyba przyczepka firmy Brenderup bo moja jest prawie identyczna i popieram że jest to bardzo mocna przyczepka i nie ma co porównywać do tych spod marketu ale podczas budowy domu pożyczył ode mnie brat tej przyczepki i woził cieżary nawet i 1,5 tony ale do czasu bo podczas jazdy wyrwała się cała oś z ramy , oś jest ona przykręcona z jednej strony na 2 śruby m 12 na krótkim odcinku ramy a rozwiązanie tej osi jest takie że w okolicach przedniej śruby rama narażona jest na rozciąganie a z tyłu odwrotnie i niestety ale po dłuższym czasie nastąpiło zmęczenie materiału i wyrwało z ramy w okolicach śrub tych od przodu . mówimy tu o przyczepce lekkiej i tych ciężarów na dłuższą metę to nie wytrzyma prawie żadna nawet dobra przyczepka Quote
VoYtek8 Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 No wiadomo że nikt taką przyczepką okrągły rok nie będzie pracował i woził ciężarów. Ja tylko mówię co widziałem, a wzrok mam dobry. Ta przyczepka jeździ do dziś i wszystko jest ok, więc ten ciężar w miarę wytrzymała. Chciałem porównać tylko taką przyczepkę z tym szajsem co sprzedają w marketach. Sąsiad kiedyś taką kupił (dla oszczędności) i jadąc małą prędkością z pustą skrzynią lewe koło zwyczajnie mu odpadło i poszło w pole. Wszystko da się zniszczyć, przecież nawet w dwuosiówkach rolniczych ramy są pozaginane i popękane, ale przyczepka dobrej firmy wytrzyma duzo więcej niż jakiś tani wyrób no name. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Chciałbym zauważyć że takie przyczepki nie są przystosowane do takich ciężarów bo tam raz na jakiś czas to można coś cięższego wrzucić ale wiadome że wcześniej czy później coś puści wożąc na dłuższą metę bo przecież jak duże przyczepy czasami pękają to co mówić o takim "maleństwie"Pozdrawiam Quote
pablos Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Witam , jeżeli ktoś ma zamiar wozić nawet sporadycznie większe ciężary polecam tandem dużo lepiej prowadzi się pod ciężarem [nie szarpie na wybojach ] poza tym co 4 koła to nie 2 ! Quote
mirek79 Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 witam,a czy można taką przyczepke ciągać za ciągnikiem oczywiście rejestrowanym to policja sie nie przyczepi? Quote
DuzyGrzegorz Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Kombajnem też możesz ciągnąć, nie tylko ciągnikiem czy samochodem. Przyczepka lekka nie wymaga żadnych dodatkowych uprawnień od kierującego. Mając kat. B możesz ciągnikiem taką przyczepkę ciągnąć, a żadną inną nie. Pozdrawiam! Quote
mirek79 Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 no tak,ale chodzi mi o zaczep trzeba dorobic zaczep kulowy przynajmniej w 60-tce. Quote
VoYtek8 Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Nie trzeba dorabiać bo kiedyś dawali razem z ciągnikiem taki zaczep. Sam taki posiadam, tyle że nie pamiętam gdzie on jest bo był pożyczany komuś ostatnio 5 lat temu i od tego czasu leży nieużywany w garażu. Pozdrawiam Quote
michael00ursus Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Witam. Ja polecam ci przyczepkę z castoramy, sam kupiłem 3 lata temu i nieraz jest dość dociążona a daje rade. Jej zaleta jest to ze jest lekka i nie jest strasznie szeroka wiec dobrze widać w lusterkach. Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted February 2, 2014 Report Posted February 2, 2014 Ja osobisci posiadam przyczepke lekką firma Rydwan (Ryki kolo Warszawy)i z 10 lat co najmniniej u mnie służy, kolega ma wypożyczalnię i na placu ma ze 40 tej firmy i nie dzieje się z nimi nic biorąc pod uwagę że chodzą po ludziach. Natomiast kuzynki mąż tez majacy wypożyczalnię zakupił przyczepki firmy Boro i tez nie są złe. Czasami jak potrzebuje dwie osie to od nigo biorę. Polecam obie firmy. Quote
adam1208 Posted February 3, 2014 Report Posted February 3, 2014 Również słyszałem że Rydwan to dobra firma ale jakoś przed świętami widziałem taką chyba w OBI to kosztowała coś około 3800zł z plandeką. Quote
grzesiek12031980 Posted February 3, 2014 Author Report Posted February 3, 2014 Chyba bede sklanial sie ku firmie BORO. Quote
edek Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 Ja rok temu kupiłem używaną przyczepkę do auta za 950zł. ze stelażem i plandeką Dopuszczalna ładowność 487 kg. Quote
grzesiek12031980 Posted February 19, 2014 Author Report Posted February 19, 2014 a moze TEMA Swidnik? Quote
Recommended Posts