loniek79 Posted March 18, 2011 Report Posted March 18, 2011 mam pumą od grudnia 2009, zrobiłem nią 950 godzin w tym czasie puma stała trzy miesiące w serwisie, teraz znowu stoi w serwisie. Ściągneli serwisanta z Anglii, dwóch z płocka i dwóch z Płoskinu. Źle przełancza rewers, zgżyta i nie zawsze reaguje, nie chce też zmieniać zakresów. Dali mi maszynę zastępczą. Rozebrali skrzynię w mak od września do grudnia składali nic nie dało, zmienili sterownik, oprogramowanie, wiązkę pod kabiną cewki na skrzyni i dalej lipa. Powiedzcie co z tym fantem zrobić dali mi gwarancję (narazie ustną) że jeśli skrzynia ruszy to przedłużą mi gwarancję na skrzynie na dwa lata Quote
Kronel Posted March 19, 2011 Report Posted March 19, 2011 loniek już słyszłem o podobnym problemie. Jak ci obiecali ustnie to wiesz ma to nie duże znaczenie. Spisz notatkę pisemną bo takie są realia że po fakcie nikt nie będzie pamietał. Poprostu z kierownikiem na kartce spisz niech Ci się podpisze to inaczej nikt nie będzie pamiętał. Quote
wojtek1992 Posted March 20, 2011 Report Posted March 20, 2011 A czemu tak sie dziej z ta skrzynia ? zle użytkowanie czy wada fabryczna ? niech Ci dadzą drugą skrzynie nowa . Quote
loniek79 Posted March 20, 2011 Author Report Posted March 20, 2011 loniek już słyszłem o podobnym problemie. Jak ci obiecali ustnie to wiesz ma to nie duże znaczenie. Spisz notatkę pisemną bo takie są realia że po fakcie nikt nie będzie pamietał. Poprostu z kierownikiem na kartce spisz niech Ci się podpisze to inaczej nikt nie będzie pamiętał. dzięki też tak myślałem' date=' bo jak narazie to na ładne oczy i obiecanki[hr']z tego co mówią to najprawdopodobniej wada fabryczna żle złożona w fabryce Quote
loniek79 Posted April 4, 2011 Author Report Posted April 4, 2011 chciałbym was koledzy poinformować że puma w końcu chodzi dobrze skrzynia pracuje bez zarzutów. Mirtrans starał się starał i jak narazie się wystarał. Zrobiłem nią 30 godzin od remontu i nie ma żadnych kodów błędu. POzdrawiam. Quote
loniek79 Posted April 7, 2011 Author Report Posted April 7, 2011 Firme MIRTRANS mogę śmiąło polecić nie zostawili mnie z tym problemem i dotrzymali słowa. Taraz będzie już dobrze. Quote
gintus15 Posted September 26, 2012 Report Posted September 26, 2012 moja puma ma 4270h rok 2009 mam 245 hektarów i tylko dwa ciągniki. dwa case jeszcze jx 60 do tura i nie narzekam Quote
Recommended Posts