Paweł1985 Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Witam Posiadam pole 1ha i chciałbym zasadzic na nim warzywa a dokładniej kapustę ,nie mam doswiadczenia w rolnictwie i prosze o wypowiedzi kogos doswiadczonego jaki moze byc czysty zysk z 1ha oraz mniej wiecej ile kasy musialbym zainwestowac Quote
Kronel Posted March 24, 2011 Report Posted March 24, 2011 Powiem CI tak, jak nie masz doświadczenia to trochę źle, bo doświadczenie to połowa sukcesu. Dobrze jakbyś miał doradcę jakiegoś mądrego wójka co sie zna na temacie. W zeszlym roku z jednego ha wyciąłem 95ton kapusty, sprzedałem po 65groszy za kilogram Ale to był najlepszy rok chyba od 20 lat. ALe rok wcześniej zebralem z tego samego kawałka 90 ton i sprzedałem po 12 groszy. Nie doszukuj się tutaj logiki, tak poprostu jest. Teraz po 2 latach będzie siał pszenicę, kapusta idzie na innym kawałku. Jak liczysz na szybki zysk to możesz się przejechać, bo bywało tak że kapusta zostawała na polu. Quote
czeski1 Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 PROPONUJĘ POCZYTAĆ WĄTEK "CO SIĄĆ W ANNO DOMINI 2011" I MÓJ MERYTORYCZNY POST W SPRAWIE. PRAWDOPODOBNIE UDA SIĘ PANU PANIE PAWLE NIC NIE POSADZIĆ A WIĘCEJ ZAROBIĆ. Quote
Recommended Posts