Kto dojdzie do władzy?
Napisano 06 luty 2014 - 19:28
nie wiem czy wiecie ale 90% rolników to pisowcy którzy nie zdaja sobie sprawy co się stanie jak dojdzie pis do władzy ciagle kłopoty z eksportem na wschód i zachód ciagle nie potrzebne grzebanie kijem w mrowisku Rosjan i Europy.
Nikogo nie zmuszam i nie namawiam ale niestety znam zycie i wiem ze bada kłopoty jesteśmy tak bardzo zależni od eksportu do naszych sąsiadów ze jeśli przez głupotę pisu zamkna nam granice to sami wiecie cena swini owoców warzyw zboża i innych produktów przez zamkniecie grani będzie nie oplacalna ale co was to obchodzi słuchacie matki i babki które słuchają swoje ulubione audycje radiowe nie powiem w jakich radiach i sa tak już zatrute tym so tam obiecują ze głosują choć nie wiedza po co i dlaczego.
Napisano 06 luty 2014 - 21:13
Pozdrawiam.
Napisano 06 luty 2014 - 21:19
Napisano 06 luty 2014 - 22:04
Napisano 07 luty 2014 - 09:54
ma Bruxsela !
Napisano 08 luty 2014 - 12:46
Napisano 09 luty 2014 - 00:36
Nie jestem akurat dobra w sprawach politycznych ale nasz region jest pisowski i bardzo często slysze ze każdy popiera te partie chwalac ja ze zrobi dużo dobrego w rolnictwie. A ja jestem bardzo przeciwna tej tezie ponieważ odczułam w tym roku jak pan Kaczynski zaczoł się mieszac na Ukrainie. Przyjezdzali do mnie kupcy ze stali kupcy ze wschodu którzy choć mało i kiepskiej jakości były owoce w tym roku nie chcieli zaproponować lepszych pieniędzy za towar a ja miałam dobrej jakości. Tłumaczyli się tym ze zabardzo mieszamy się w sprawy Ukrainy a szczególnie pan Kaczyński i nie będą płacic więcej bo mogą sobie znaleźć gdzie indziej . Choc byli to mój kupcy od 10 lat to polityka odgrywala wieksza role niż dawne dobre znajomości.
Ostatnio rozmawiałem z kolega który sprzedaje miaso do Rosji jemu Rosjanie powiedzieli ze i tak by kupowali od nas mieso nie ważne ze cos tam na Litwie wykryli ale przyznali się ze jednak mieszanie się w sprawy Ukrainy zrobiły swoje. Czemu pan Sikorski nie interweniowal na Ukrainie bo nic dobrego nam by to niedalo ale zapuzno pis musial się wychylić a wina oczywiście spłynie na władze. Ostatnio czytałem ze do Rosji i jej okręgów Kazachstan itd. Polska eksportuje 4% wszystkich towarów niby mało ale do niemiec 30% ale mebli a w tych 4% do Rosji jest 90% produktów rolniczych jakie eksportujemy jesteśmy tak bardzo zależni od wschodu ze wystarczy taka akcja jak ostatnio i polski rolnik jak zwykle najbardziej ucierpi. Np. o tej porze jak rozmawiałem z przyjacielem z Kazachstany oni ode mnie mogli by kupic kilogram jabłek po 1.3-1.5zl a dostaje na chwile dzisiejsza 1-1.1zł choć sa w stanie zapłacić nawet 1.5zl za podstawowa odmiane jabłek wiadomo gdzies tam pisze ze jabłka sa kupowane po 1.6-1.8 ale to sa wybrane odmiany 5% oni chcą placic ale nie musza żeby dac nam nauczke za wtracanie się w nie swoje sprawy.
A jeśli chodzi o PIS to ta partia wygrzebuje z pod ziemi wszystkie sprawy których sami by nie załatwili poruszają je a wina zawsze spada na partie rządząca. Po co się wogóle mieszają jeśli tylko szkodzą. A jeśli chodzi o odpowiedz kolegi ze za czasów PIS mógł znaleźć prace a teraz nie to po prostu takie sa czasy a nie ze jest inna partia. Teraz człowieka zastepuja maszyny komputery i wynalazki żeby nam lzej się pracowało. Mój maz pracował w firmie która układala kostke brukowa w pierwszym roku w firmie pracowało 130 osób 5 brygad po 20 osób reszta to kierowcy i inne stanowiska w drugim roku szef kupił dwie układarki do kostki które zastąpiły 15 osób w trzecim roku zauważył z porównaniu z poprzednimi laty jak pracowało 130 a nawet 150 osób w sezonie ze zostawi sobie 60 pracowników i dokupi jeszcze jedna układarke a i tak zarobi owiele więcej jak było w sezonie 150 pracowników. Wiec nie mówcie mi ze jest to wina partii rzadzacych wiadomo jest cały czas problem umów smieciowych ale jak się za to wezma to będzie jeszcze większe bezrobocie niż było do tej pory bo poco komus pracownik za którego odprowadzał składki za 0.5 etatu choć pracował na 2. Pozdrawiam
Napisano 10 luty 2014 - 16:44
Napisano 12 luty 2014 - 19:51
Napisano 12 luty 2014 - 20:31
się wypowiadasz mój syn chodzi do gimnazjum i uczy się języka rosyjskiego !
Napisano 12 luty 2014 - 20:47
Napisano 16 luty 2014 - 12:05
Poza tym czytałem kiedyś w necie wypowiedź tego jasnowidza o którym był kiedyś program w Polsacie... przepowiedział że wybory wygra PiS, następnie Polska się odłączy od Unii Europejskiej, będziemy tego żałować i będziemy chcieli wrócić, jednak to nie będzie możliwe.
Będziemy poza Unią, jednak Polska będzie sobie dobrze dawać radę
Napisano 16 luty 2014 - 12:14
Napisano 16 luty 2014 - 12:54
Napisano 16 luty 2014 - 18:37
Napisano 10 maj 2014 - 11:57
Zacznę od tego, że Polska jest najgłupszym państwem w Europie! Jesteśmy wykorzystywani przez naszych sąsiadów (zaborców) Rosję a przede wszystkim Niemców. Nasze rolnictwo produkuje wołowinę, wieprzowinę o drób najlepszej jakości. Jesteśmy w stanie wyżywić Polaków i to jedzeniem najlepszej jakości mówię również o owocach i warzywach. Ale co z Tego?! Skoro nasze mięso idzie na zachód albo na wschód! 95% naszego mięsa idzie na eksport. A w zamian dostajemy mięso nafaszerowane chemią z Niemiec! T jest żałosne. Zamknijmy granice i nic się nie stanie! My tylko na tym tracimy. Oddajemy super żywność i dostajemy śmieci.
Jesteśmy uwikłani w umowy Unijne i potwornie zadłużeni. Dotacje unijne to kredyty!!! Nie możemy wyjść z uni. SLD i PO nas udupili. Nie wspomniałem o PiS-ie ponieważ oni nie zrobili nic nie pomogli ale jako jedyni nie pogorszyli naszej sytuacji. Dlatego SLD i PO są partiami sprzedającymi Polskę!
Zawsze popierałem PiS ale do czasu.... Do wojny na Ukrainie. Tusk i Kaczyński poszli podburzyli ukraińców naszczekali i rozwścieczyli Rosję. A biedni ukraińcy mają nad sobą wściekłego Putina i to polacy za to odpowiadają. Tusk i Kaczyński.
Zadajemy więc sobie pytanie na kogo głosować?...
PSL? Nie! Oni mieli popierać rolników a tak naprawdę zmieniają poglądy jak chorągiewka posłuszne psy którym chodzi o koryto!
Ja będę głosował na Polskę Razem Gowina. Bo oni przynajmniej jeszcze niczego nie spartaczyli.
(wiem że post jest mocny i uraża wielu ludzi jednak proszę admina aby go nie usuwał, możecie mnie pocisnąć w komentarzach, zrozumiem ale proszę niech każdy się zastanowi nad moją opinią o Polsce)
Napisano 11 maj 2014 - 20:36
Napisano 12 wrzesień 2016 - 16:42
Teraz pis przy władzy ;P
Najnowszy ranking skuteczne środki odchudzające sprawdź
Napisano 07 listopad 2016 - 16:19
wybory w USA jak myślicie kto wygra i jaki to będzie miału wpływ na Polskę ?
Napisano 07 listopad 2016 - 17:24
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych