Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kto dojdzie do władzy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 listopad 2016 - 17:55

Ja myślę że lepszy trump , Clinton dostała kasę od Arabów a poza tym chce wojny, a my mieszkamy między młotem a kowadlem
wolę idiotę pokojowo nastawionego niż nawiedzona babkę
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#22 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 07 listopad 2016 - 19:52

Robert, mnie sie wydaje , że to tramp jest nawiedzony :) ale widać ile temu poświęcam czasu...
Zdecydowanie do władzy powinien dojść pragmatyk niż schzofremik.
  • 0

#23 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 07 listopad 2016 - 20:13

Zobaczymy już nie długo, a wiesz jak to jest, ilu ludzi tyle zdań
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#24 pablos

pablos

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 476 postów

Napisano 07 listopad 2016 - 21:18

Dla  mnie   obydwoje  są  do    bani     ale    jeżeli     miałbym     głosować  to   na  Clinton    ma    jakie   takie  pojęcie   o   polityce .

• 0

#25 Najmita

Najmita

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 21 listopad 2016 - 18:43

Tylko nie klnijcie ale przeczytałem wątek. I jak widzę ułożyło się po mojej myśli ...nie jestem fanatykiem ale poparłem PIS od Clinton wolałem Trumpa bo on nam nie wytykał że "mamy problemy z demokracją i że dzięki Ameryce ją mamy". Clinton dla mnie to prostaczka totalnie bezbarwna ujadająca suka. Trump może i cham ale z osobowością i ukierunkowanymi ambicjami. Co do PIS ....nie mogłem patrzeć na POkolesiostwo PSL i tą całą Nowoczesną dla mnie totalne złodziejstwo i aferzyści. Są to wyłącznie moje opinie nie nagabuję i nie krytykuję ewentualnych oponentów. Ahhh a co dalej ? Po wygranej Trumpa Francja postawi na Prawicę ,UK dopilnuje Brexitu ,Merkel mimo że zgłosiła znów się na kandydata na kanclerza zapewne kopa dostanie przez tych uchodźców i daniu się wykiwać przez Turcję. Zmierzamy ku nacjonalizmowi... nie oszukujmy się multikulti się przejadło. 

• 1

#26 Halifaxx

Halifaxx

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 179 postów

Napisano 22 listopad 2016 - 09:17

Też uważam, że Trump będzie lepszy niż Clinton. To jest gość który wie czego chce. Trump to bardziej odpowiednik naszego JKM. Trump też ma rynkowe poglądy na gospodarkę ze szczyptą protektonizmu państwowego. Dlatego będzie chciał wypowiedzieć umowy o wolnym handlu, które jego zdaniem są szkodliwe dla USA.

• 0

#27 Magro

Magro

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 26 postów

Napisano 22 listopad 2016 - 09:41

Ja od początku kibicowałam Trumpowi. Clinton zupełnie mnie nie przekonuje, a Trump, mimo iż nie ma politycznego doświadczenia, od lat obraca się w wyższych sferach, w tym w świecie polityki, więc na pewno sobie poradzi. Reakcje w Ameryce po jego zwycięstwie do złudzenia przypominają to, co działo się jak u nas wygrał PiS. A ja lubię jak się coś zmienia i wygrywają ci, na których ani sondaże, ani ogólnokrajowe media nie stawiały, a wręcz ich wyszydzały. Nie jestem fanką PiS-u, ale wcale nie uważam, żeby źle nam się działo pod ich rządami. Przynajmniej coś robią, nie to co ich poprzednicy.

• 0

#28 Tuzon

Tuzon

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 292 postów

Napisano 14 luty 2017 - 09:36

Jak się obserwuje to co się tam dzieje, to ma to bardzo podobne przełożenie na to, co dzieje się w Polsce. Media biją na alarm, demokracja znika :)

• 0

#29 Misiek1994

Misiek1994

Jak żyć?

• Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów

Napisano 09 marzec 2017 - 10:30

Demokracja znika? W jakich aspektach?  :dodgy:  Nie głosowałem za PiSem, ale póki co to w miarę dobrze zaczynamy funkcjonować, mimo tego że media, zaznaczam niemieckie media próbują nam wmówić coś innego  :shy:  Teraz mamy absurdalną sytuację gdzie w każdej stacji widzimy inne wiadomości, a platformersi manipulują ludźmi w 100%  :P  Póki co to nie ma "czystej" partii, której korzenie nie sięgają komuny, każdy ma coś z nimi wspólnego, do zmian trzeba czekać, aż do władzy dojdą ludzie, którzy nie mieli nic wspólnego z komuną, bo po prostu nie żyli w niej, nie liczę tutaj prokomunistycznej partii "razem", gdzie Zandberg czysty komunista mówi o demokracji  :idea:

• 1

#30 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 09 marzec 2017 - 19:05

To,że ktoś był komunistą kiedyś to nie znaczy że będzie złym politykiem. A dobrze nie będzie nigdy jeśli poszczególni partie walczą między sobą tak by bardziej dokopać. A sprawy kraju niejako drugoplanowe. Osobiście uważam że niema poprawnej opcji politycznej w naszym kraju.
Jak narazie obrzucanie się błotem . Co PiS zrobił z wycinką drzew ? Najpierw wprowadzili drakońskie kary a później znieśli wszystko i co ? Teraz straszą do powrotu ograniczeń. Ludziska złapali za piły i koszą wszystko jak leci. Jadąc przez wsie widać wielki wyrąb czy cza czy nie. Porażka !
  • 0

#31 Misiek1994

Misiek1994

Jak żyć?

• Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów

Napisano 11 marzec 2017 - 18:33

Z jednej strony porażka, z drugiej dlaczego masz się pytać o to co możesz wyciąć na swoim podwórku? Wystarczyła by poprawka do tego że nie można wycinać drzew pod zabudowę później, tylko że na własną potrzebę. Po za tym

(..)To,że ktoś był komunistą kiedyś to nie znaczy że będzie złym politykiem.(..)

No proszę Cię. Komunista zawsze zostanie komunistą, tak jak pedofil pedofilem. Komunizm to czyste zło a brak lustracji w kraju sprawił że to wszystko dalej jest jednym wielkim bagnem. A cały Zandberg jest komunistą nadal, występuje na wiecach i manifestacjach ramie w ramie z flagami ZSRR, czy to jest normalne w kraju, który ma być demokratyczny? To samo policja. Niestety dopóki nie wymrze pokolenie ZOMO i Milicji nadal będzie komuna. Myślisz że jak załóżmy dzisiaj jest Milicja, pyk jutro już komuna obalona, jest Policja, ale nadal te same twarze to coś się zmienia? Proszę Cię... Każdy komunista powinien zostać rozliczony za działanie przeciw krajowi i to jak najszybciej.

• 2

#32 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 12 marzec 2017 - 15:34

Demokracja znaczy wolną wolę w wypowiedziach, poglądach, przynależnościch. Kolego post komuniści istnieją, dlaczego ? Sam o nich piszesz. Dlaczego ? Problem leży gdzieindziej.
Dosadnie, Polak jest zagłupi na demokrację i za biedny. Poniekąd wie co mu wolno i tylko poniekąd a już całkiem zapomina o obowiązkach związanych z demokracją i miedzyinnymi stąd marazm . O rozliczaniu za przeszłość to zapomnij bo zapóźno, o dobrobycię też zapomnij bo dobro krajowe rozgrabione. Patryjotyzm kończy się po dojściu do władzy i lekkich pieniędzy a jeśli nie to się gnoji patriotę.
Temat na który szkoda paliwa...
  • 0

#33 apacz

apacz

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 15 marzec 2017 - 11:38

Nasz rząd powinien się teraz wziąć za wykupywanie mediów z rąk niemieckich firm

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0