Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jest to konna kopaczka gwiazdowa do ziemniaków, przerobiona na ciągnikową. To jest pełna nazwa, jesli chodzi o oznaczenia numeryczne to poszukaj na tabliczce znamionowej, ta maszyna była produkowana przez Agromet ze Strzelców Opolskich. ;) Pozdrawiam :)
Posted
Jeszcze pamiętam jak byłem mały u nas w gospodarstwie mieliśmy taką konną kopaczkę do ziemniaków. U nas to się na to mówiło "fizgowka" :). Nie wiedziałem że była do tego wersja z napędem na WOM.
Posted
Powiedział że już w Polsce rzadkość żeby taka maszyna z 63 roku i w dodatku sprawna i w takim stanie. Kazał mi się zgłosić do kogoś tam już nie pamiętam co kolekcjonuje zabytki.
Posted

Jeszcze pamiętam jak byłem mały u nas w gospodarstwie mieliśmy taką konną kopaczkę do ziemniaków. U nas to się na to mówiło "fizgowka" :). Nie wiedziałem że była do tego wersja z napędem na WOM.

ja jestem starszy to pamiętam wersję na przekaźnik ' date='miały je Kółka Rolnicze ,ciągały je ursusy 28 ,były to faktycznie lata 60-te-pozdrawiam[hr']

jeśli idzie o wycenę to cena jest taka ile ktoś chce dać,bo naprawdę można krzyczeć nie wiadomo ile ,ale wszystko zależy ilu jest amatorów i wtedy można trochę polawirować

Posted
To jest warte tylko co waży x cene złomu. :D Oczywiście jak ktoś chce to kupić za 6 tyś to ja bym to sprzedał od razu z pocałowaniem ręki, bo za tyle to się kupi dwie dwurzędowe kopaczki. :D Pozdrawiam :)
Posted

Znajomy był u mnie wczoraj i wycenił tę maszynę do 6 tysięcy więc nie wiem jak mam zareagować. Pozdrawiam

U nas na śląsku to to można za 600-700zł kupić :) Czasami nawet to na złomowisku idzie dostać za śmieszne pieniądze.