Miki Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Wątpie czy ktokolwiek chciał by to za darmo (chodzi o to, że mało kto miał by z tego pożytek). Najlepiej jeśli chcesz się tego pozbyć to złom... Możliwe, że Tobie się do czekoś sprzyda, a jak nie to tak jak napisał @izydor6280 do ogródka odmalować i niech świeci . Quote
bardzomalorolny Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Kolego Miki przecież to porządna ciągnikowa kopaczka. Dla małych gospodarzy idealna. Sam posiadam konną przerobioną na ciągnik i cenowo kopaczki ciągnikowe są dla mnie za drogie. U nas na wsi ma typowo ciągnikowe może z 5 gospodarzy, a resztę to konne. Także jak ktoś ma taką to już jest gość hehe pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Ta kopaczka jest dobra gdy kopie się małe ilości np. 300-500kg ziemniaków wczesnych, bo często jest tak że jak ziemniak wczesny to jak przejdzie przez taśmę od zwykłej kopaczki to się uszkodzi, a ta jest delikatniejsza. Jednak w normlanym kopaniu ze zwykłą dwurzędową ona nie ma szans. Pozdrawiam Quote
henryk Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 ja wywoziłem złom i między innymi znalazła się tam sprawna maszyna od sieczki ,,sieczkarnia'' z napisem ,, Reymond Konin''-był to producent przedwojenny w Koninie,myślałem że złomiarz na bok gdzieś ją odstawi a on wszystko złapał elektromagnesem do góry i puścił nad pryzmą złomu a z mojej maszyny została tylko sieczka ,ha ha-pozdrawiam Quote
rolnik-z-widłami Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 u nas kiedyś taka była tylko że napęd był w kołach Quote
edek Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 U nas potocznie na tą kopaczkę mówi się "Figaka" To prawda, ta kopaczka to rarytas, ja miałem z napędem od kół ale sprzedałem wujaszkowi. A jak widać po tabliczce znamionowej to jest maszyna produkcji niemieckiej, a to już coś znaczy. Kolego pilnuj tej tabliczki jak oka w głowie Maszyna bez tabliczki nie ma już takiej wartości... Pozdrawiam Quote
Recommended Posts