coma251 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Hej mam takie pytanie, ile kasy na czysto zarabia gospodarstwo rolne 500 h (tak miej więcej ) Jesteś zielony w tym tematem ! Quote
przemek2092 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Ręce opadają... sprecyzuj prosze pytanie,konkretnie czy produkcja czy hodowla itp. pozdrawiam Quote
adam1208 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Hahaha. Upraw 500ha ziemi, Zasiej 500ha rzepaku, opryskaj, zbierz plony i będziesz wiedział ile się na tym zarabia Quote
VoYtek8 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Policz sobie ile kosztuje uprawa i ile da się zarobić z hektara rzepaku pomnóż przez 500 i masz gotowy wynik. Dla ludzi którzy o rolnictwie i kosztach pojęcia nie mają nawet w internecie są specjalne kalkulatory, więc weź i sobie sam policz. Jednak nie wiem po co Ci to bo po tych dwóch postach widać że o rolnictwie wiesz niewiele. Pozdrawiam Quote
coma251 Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 fakt, masz racje nie jestem rolniki, cie tylko powiedz się ile takie gospodarstwo wyciąga ! Quote
kubusjettaII Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Kolego po tym jak formułujesz zdania to zastanawiam się czy Ty aby polakiem jesteś? Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Hehe Kubuś masz racje niesamowita jest formula posta 6:) ale czy aby z podobnymi się już nie spotkaliśmy:) i pomimo uwag zawsze sie jakieś unikaty trafiająPozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted February 12, 2014 Report Posted February 12, 2014 A skąd ktoś może wiedzieć ile "takie gospodarstwo wyciąga"?Nawet jak ktoś ma tyle ha to zarobki mogą być różne. Zależy od kosztów, a one corocznie są wyższe oraz od cen skupu, które są różne. Gospodarowanie nie jest jak firma że masz np 2000zł miesięcznie i tak stale przez dłuższy okres. W gospodarstwach to jest nieprzewidywalne. W jednym roku zarobisz dość ładnie, a w drugim będziesz stratny. PS Nie rozumiem ludzi, którzy sądzą że gospodarowanie to taka prosta sprawa. Mimo tego że mam małe gospodarstwo to roboty jest tak przez sezon letni że ciężko nadążyć ( w zimie trochę luźniej), a co dopiero 500ha. Quote
Rico Posted February 12, 2014 Report Posted February 12, 2014 to wszystko zależy od:- klasy ziemi- co siejesz- co chowasz (krowy, byki, świnie, norki, itd.)-cen zakupu nasion- cen sprzedaży - nakładu pracy- nakładu paliwa- zatrudnieniu ludzi można tak wymieniać, ale podejrzewam że chodzi o sąsiada i dlatego pytasz, Quote
lysy Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Może użytkownik coma251 wygrał parę baniek w lotka i szuka dobrego biznesu:D Quote
Recommended Posts