Piotrek21 Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Panowie, szukam przyczepy do bel, w oczy rzucaja mi sie przyczepy na poduszkach zamiast na resorach. Sa niskie, maja porzadne ramy i solidne kola jednak nie wiem jak to jest z tymi poduszkami? W okolicy nie znam nikogo kto wozil by takim czyms bele, dlatego chcialbym sie dowiedziec czy nie ma z nimi problemow. Wedlug sprzedawcow nie trzeba ich nawet podlacac do sprezarki? Czy nie bylo by problemu z ich podlaczeniem do czterdziestki?Przyklady:otomoto.pl/schmit-przyczepa-do-bel-A398098.htmltablica.pl/oferta/przyczepa-krone-12-ton-CID757-ID4VB4N.html#ed53917849 Quote
*SSaPeRR* Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Z tego co się orientuję jeśli jest pusta to jeszcze nie koniecznie trzeba ją pompować, ale już w transporcie z ciężarem trzeba dobić powietrza bo inaczej poduszki dostają. Do 4011 podłączysz. Jednak albo przeróbki Cię czekają w ciągniku albo wybór hamulce lub pompowanie poduszek. A w tym wypadku nie widzę za bardzo bezpiecznej jazdy ciągnikiem z przyczepą bez hamulców, której masa własna to około 3 tony lub więcej, a gdzie jeszcze ładunek... No chyba, że wszędzie jest równo jak na stole to delikatnie oko można przymknąć na ten hamulec choć nie polecam tego robić przy składzie gdzie ciągnik waży 2.5 tony (strzelam z ciężarem) a przyczepa z ładunkiem z 10 ton. A możliwe że i więcej... Takie moje zdanie.Pozdrawiam. Quote
Miki Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Sytuacja wygląda tak, że jeśli nie jeździsz w trasy z beliami to nie warto bo takie poduszki dostaja w kość na polnych drogach (lepiej sprawdzają się tu resory). Jak już loduszka dostanie swoje baty to może strzelić, a wtedy lepiej żeby nikogo obok nie było i żebyś miał zapas gotówki... Quote
Recommended Posts