coma251 Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Mam takie pytanie Ile kasy jest zysku z sprzedana jednej świnki ? ( tak miej więcej )Ile kasy jest zysku z sprzedana jednej krowy mięsnej ? ( tak miej więcej ) Quote
przemek2092 Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 http://www.wir.org.pl/kalk/trzoda.htm Voytek już ci pisał żebyś poszukał podobnych kalkulatorków tutaj masz przykład trzody, pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Kolego nie wiem czego ty oczekujesz od forumowiczów? W dzisiejszych czasach nie masz możliwości policzyć zysku, jeśli on w ogóle będzie miał miejsce. Wszystko zależy od tego ile zwierze zje paszy, w jakiej ona będzie cenie, jak szybko będzie przybierać na wadze, i jaką osiągnie. A co jeszcze istotne jaka będzie aktualna cena sprzedaży. W czasach PRL-u było coś takiego jak "kontraktacja" gdzie rolnik znał cenę za jaką będzie sprzedawał, ale i tak nie wiedział ile dostanie do kieszeni bo wszystko zależało od wagi zwierzaka. tak więc zaśmiecanie forum Twoimi natarczywymi pytaniami nic nie da bo nikt nie da Ci konkretnej odpowiedzi... Quote
Ares123 Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 człowieku z jednej świni to ci jak 2 zł zostanie to będzie dobże jedynie tucz kontraktowy Quote
rafaello3 Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 człowieku z jednej świni to ci jak 2 zł zostanie to będzie dobże jedynie tucz kontraktowy Kolego zajmujesz się może tym tuczem kontraktowym ??? coś zostaje z tego ??? Quote
KJ. Posted March 11, 2014 Report Posted March 11, 2014 Pytanie może i laickie ale bardzo dobre bo to jest jedna z istotniejszych rzeczy i myślę, że wiele osób mimo, że się nie przyzna po takie rzeczy tu wchodzi. Każdego ciekawi czy ludziom ze świnki zostaje stówka w kieszeni czy tylko dziura. Dzięki temu można się pobieżnie rozeznać. Quote
Recommended Posts