Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam otóż mam taki problem mam 60-kę z turem na standardowych oponach i tak myślę żeby założyć jakieś szersze, po to żeby ciągnik nie wpadał tak w polu. Tylko czy przy szerszych oponach nie będzie ciężko kręcić? Bo już teraz jest ciężko kręcić jak się nabierze cała łychę. Chyba wypadało by już wtedy przy szerokich oponach zainwestować wspomaganie? No chyba żeby na pompował ze 4.0 bar. i dobrze smarował to nie było by tak tragicznie, jak myślicie?
Posted
Mi się wydaje że nie powinno się aż tak ciężko kręcić (na pewno lepiej zamontować wspomaganie) przecież z tego co się nie mylę to Ostrówek miał szerokie koła i był bez wspomagania, a jaki miał wielki czerpak :-D Napompować dużo powietrza często smarować i powinno być dobrze a traktor nie będzie tak wpadał, pozdrawiam
Posted
Koła można założyć takie jak w rozrzutniku na przodek, są szersze i nie utoną, ale jak chcesz to i wspomaganie dorób, opcji jest kilka, zależy ile chcesz na to przeznaczyć,
Posted
Niestety do tura przy c360 najlepiej założyć wspomaganie bo z tym kręceniem nie jest kolorowo;[ jak nawet smarujesz to kręcić będzie ciężko;[można by założyć przeciwwagę ale to nie jest wyjście na 100%] sam myślę o tych poszerzanych felgach i oponach 10x15,3 niestety koszt około 1000zł do tego wspomaganie ponad 2000zł[oferty z netu] więc koszt jest duży?
  • 9 months later...
Posted

przecież to są zwykłe szesnastki..... Ja mam w ostrówku na tych samych felgach 215xR16 C można dać nawet szersze....

Taką używkę można kupić za 50 zł. Zmieniłem z dostawczaka jak mi pękła, a potem drugą tam można dać nawet 5 atm.

ostrówkiem dźwigam palety 1250 kg, albo big-bag 1500 choć już jest ciężko.