Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Jaką odmiane kukurydzy na ZIARNO polecilibyście na 2-3 klasie gleby do maxymalnie 200 zł (50 tys. nasion, cena możliwie jak najniższa). Kupiłbym jakąś pioneera lub lg ale na ten rok przy takich cenach z kasą będzie ciężko :) Z góry dzięki za odpowiedzi.

@ możliwie niskie fao, max. 230-240

Posted

Witajcie. Jaką odmiane kukurydzy na ZIARNO polecilibyście na 2-3 klasie gleby do maxymalnie 200 zł (50 tys. nasion' date=' cena możliwie jak najniższa). Kupiłbym jakąś pioneera lub lg ale na ten rok przy takich cenach z kasą będzie ciężko :) Z góry dzięki za odpowiedzi.

@ możliwie niskie fao, max. 230-240

[/quote']

Kolego w zeszłym roku miałem ''Euro Stara'' w tym roku chciał bym zasiać mas 20f i może Ravello.W roku 2013 widziałem plantację mas 25t i powiem Tobie ,że zrobiła na mnie wielkie wrażenie .Byłem u gościa pytać się co i jak i na 3 klasie zebrał ponad 15 ton .

a rok wcześniej i więcej tego masa .Co do ceny nasion to nie wiem ,ale myślę ,że warto wydać więcej kilka złoty ,a zyskasz o wiele więcej.Ps Sl Silvano też jest godna zastanowienia się .Zwróć lepiej uwagę na omonicę prosowiankę ,żeby nie zrobiła szkód jak ile kosztuje materiał siewny .

Posted

Dzięki za odpowiedzi. Kupiłem Cedro i San ze Smolic. Cena ok.150zł' date=' 50000 tys nasion.

[/quote']

Miałem Sana,Blaska i tak sobie sypał .Natomiast oszczędność taka może okazać się tylko dobra na dzień dzisiejszy mam na myśli finanse .

Posted

Dzięki za odpowiedzi. Kupiłem Cedro i San ze Smolic. Cena ok.150zł' date=' 50000 tys nasion.

[/quote']

Miałem Sana,Blaska i tak sobie sypał .Natomiast oszczędność taka może okazać się tylko dobra na dzień dzisiejszy mam na myśli finanse .

"tak sobie sypał", mógłbyś dokładniej określić ? :)

Posted

[/quote']

"tak sobie sypał", mógłbyś dokładniej określić ? :)

Te dwie odmiany o których wspomniałem sypały na poziomie 10 ton .A to trochę mało zważywszy ,że koszta są stałe i gdzieś trzeba szukać zysku .

• 2 weeks later...