rolnik-z-widłami Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Co lepsze na łąki? to jest prawie to samo ale jak myślicie co lepsze? Ja sieję po troche tego i troche tego... Quote
Rico Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 lucerna jest motykowatą, dodaje w polu azotu i można do 3 razy kosić w roku o ile pogoda pozwoli, ja osobiście byłbym za koniczyną czerwoną Quote
rolnik-z-widłami Posted February 15, 2014 Author Report Posted February 15, 2014 Ja mam trochę lucerny za stodołą i tam krowy zawsze się pasą latem.. Quote
Rico Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 miałem tak przez 5 lat lucernę kosiłem a potem wypasałem krowami, jesienią pojechałem agregatem ścierniskowym potem gnojenie i orka, zasiałem żyto pod orkan na kiszonkę zobaczymy jak będzie na razie pięknie zielone Quote
rolnik-z-widłami Posted February 15, 2014 Author Report Posted February 15, 2014 u mnie krowy za stodołą sie pozrywały z łańcuchów i poszły sobie na jabłka w sadzie!!! niema w tym problemu bo krowy lubią kwaśne. Pare razy się gnało krowy na łąkę ulicą po wsi lecz teraz jeżdżą tiry niebezpiecznie aż strach wyjść na ulice już nie mówiąc z krowami! Quote
Recommended Posts