Jump to content

Recommended Posts

Posted
najtaniej i najmniej pracy to mycie ciśnieniówką, potem farba reagująca z rdzą, chyba że czyszczenie szczotką drucianą na szlifierce podkład i farba pistoletem :) wyborów masz trochę, zależy czy chce ci się :) ja u siebie poczyściłem druciakiem i pomalowałem pędzlem ale po 4 latach niestety poprawka.
Posted
moje metalowe od 1996r. jak ojciec z wujem robili sami wszystko przy nich... Postanowiłem że zrobię kompletny remont przyczep. M.in instalacja elektryczna, instalacja pneumatyczna, błotniki na tył, trójkąty, malowanie, hamulce, zaczep przy jednej się naprawi bo ktoś kiedyś najechał i popsuł!
Posted
Zaden druciak,zadna szlifierka czy farba na rdze a cisnieniowka to mozna co najwyzej dobrze z blota umyc a o tej poze roku to bedzie wysychac do wiosny jak woda wejdzie w profile zamkniete gdzie rdza juz je przezarla....Jedyne sensowne rozwiazanie to porzadne piaskowanie,pozadny podklad i farba...tylko wtedy rdza nie ma zadnych szans. Musisz pamietac by piaskowac w pogodny dzien i najlepiej tego samego dnia ja pociagnac podkladem.Remont odstaw sobie na wczesna wiosne.
Posted
Zgadza się przy takiej wilgotności powietrza to dziś wypiaskujesz a jutro już będzie rude. Ale podzielam zdania kolegów bez piaskowania nie zrobisz tego porządnie. Wiadomo że jest warunek, materiał do piaskowania musi być przyrdzewiały a nie zżarty przez rdzę, (ogólnie musi być co piaskować) jeśli nie ma musisz niestety wymienić dane elementy. Ja osobiście też wolę tę formę zabezpieczania antykorozyjnego, szczotką nie wszędzie da się dojść i strasznie pracochłonne.
Posted

najtaniej i najmniej pracy to mycie ciśnieniówką' date=' potem farba reagująca z rdzą, chyba że czyszczenie szczotką drucianą na szlifierce podkład i farba pistoletem :) wyborów masz trochę, zależy czy chce ci się :) ja u siebie poczyściłem druciakiem i pomalowałem pędzlem ale po 4 latach niestety poprawka.

[/quote']

Farba reagująca z rdzą ? Przepraszam ale nie wiem dokładnie o co chodzi. Masz na myśli farbę Hammerite ?

• 1 year later...