Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witamy na forum mam małe pytanie co do zastosowania takowego węża w ciągniku rolniczym, mianowicie chcę poprowadzić obok słupka kabiny tłumik. Macie w produkcji taki wąż który mógł by posłużyć jako kolanka wychodzące z głównego tłumika czy też kolektora wydechowego?
Posted

Witamy na forum mam małe pytanie co do zastosowania takowego węża w ciągniku rolniczym' date=' mianowicie chcę poprowadzić obok słupka kabiny tłumik. Macie w produkcji taki wąż który mógł by posłużyć jako kolanka wychodzące z głównego tłumika czy też kolektora wydechowego?

[/quote']

Mam węże metalowe ze stali nierdzewnej i stali ocynkowanej które nadają się do takich zastosowań. Ale nie wiem czy mogę tu linki podawać nie chce bana dostać.

Posted
Linki do aukcji lub jakiś tam stron podawać mozna (oby nie były szkodliwe, albo o treści nie związanej z rolnictwem czy maszynami). Usuwane są tylko linki do innych for. Czyli link ze stroną z tym wężem byłby ok. ;) Pozdrawiam :)
Posted

http://przewody-techniczne.pl/weze-metalowe-wielokatne-c-41.html pod tym adresem są węże metalowe elastyczne. Węże metalowe robimy od średnicy fi 50 wewnątrz jeżeli potrzeba mniejszą średnice robimy końcówkę na dany wymiar. Trzeba pamiętać że przedłużając układ wydechowy musimy zwiększyć jego średnice aby nie blokować gazów wylotowych informacje tą posiadam od producentów agregatów którzy kupują te węże. Jeżeli wąż ma iść od kolektora to musi być z uszczelnieniem z włókna szklanego jeżeli od tłumika to może być bez uszczelnienia lub z silikonowym.

Jeżeli ktoś chce informacje o innych wężach to piszcie wszystko wyjaśnię.