Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja osobiście uwielbiam patrzeć na zboża podczas kłoszenia, wschodzące rosliny, albo świeżo zaorane pole. Ogólnie rolnik to nie zawód tylko styl zycia i to się czuje w sobie czy to się lubi czy nie! :D Pozdrawiam :)
Posted
człowiek bez roboty dziczeje, tak jak pole bez ludzi :D także najlepszym zawodem z najróżniejszymi pracami wykonywanymi w ciągu jednego dnia jest zawód rolnika: rolnik musi być przede wszystkim rolnikiem, mechanikiem, budowlańcem, a także przedsiębiorcą i ekonomistą. Pozdrawiam
Posted
Nie wiem jak wy ale ja zimą jestem nie do życia, przynajmniej tak twierdzi moja żona, ale jak tylko na polach pojawiają się traktory zmienia się to diametralnie. Lubię siąść do kabiny i jechać w pole, cisza, spokój, (a nie wieczna gonitwa za pieniądzem i awansami w pracy). Poza tym tu sarna, tam zając, czego chcieć więcej? Biorąc pod uwagę że rolnikowi dziś nie jest łatwo, to czy taki błogi spokój na łonie natury nie jest dobrym dodatkiem?
Posted

Nie wiem jak wy ale ja zimą jestem nie do życia' date=' przynajmniej tak twierdzi moja żona, ale jak tylko na polach pojawiają się traktory zmienia się to diametralnie. Lubię siąść do kabiny i jechać w pole, cisza, spokój, (a nie wieczna gonitwa za pieniądzem i awansami w pracy). Poza tym tu sarna, tam zając, czego chcieć więcej? Biorąc pod uwagę że rolnikowi dziś nie jest łatwo, to czy taki błogi spokój na łonie natury nie jest dobrym dodatkiem?

[/quote']

Oj święte słowa, ja mam tak samo zimą wpadam w depresję i nie chce mi się żyć, a jak tylko przyjdzie wiosna to od razu życie wraca, kto mieszka na wsi ten to rozumie :)