emil102 Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Witam Proszę o pomoc .Biorę udział w konkursie "" Musze tylko odpowiedzieć na pytanie "Co najbardziej lubisz w pracy rolnika?" jakie propozycje ?? z góry dziękuje za pomoc!!!xD Quote
Rico Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 radość z tego że dzięki własnym rękom wyrasta plon, z którego korzystasz i utrzymujesz rodzinę " bo pole bez ludzi dziczeje " cytat z Sami Swoi Quote
mora Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Najbardziej cenię sobie, że kawałek świata , który jest całością skończoną , należy do mnie . Ta świadomość jest dla mnie najcenniejsza. Quote
emil102 Posted February 17, 2014 Author Report Posted February 17, 2014 Dzięki narazie a inne propozycje sa jakie ?? Quote
Ojciec Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Może cytat z cyklu reportaży pt Złote Łany chodzi mi o ten puszczany na początku każdego odcinka Quote
VoYtek8 Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Ja osobiście uwielbiam patrzeć na zboża podczas kłoszenia, wschodzące rosliny, albo świeżo zaorane pole. Ogólnie rolnik to nie zawód tylko styl zycia i to się czuje w sobie czy to się lubi czy nie! Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted February 18, 2014 Report Posted February 18, 2014 To że matka natura odwdzięcza sie nam za włożoną pracę na roli, a wszyscy wiemy że jest to ciężki kawałek chleba, styczność z naturą jest dla mnie bardzo miłym uczuciem i oderwaniem od świata zewnętrznego Quote
pablos Posted February 18, 2014 Report Posted February 18, 2014 Najbardziej cenię wypłatę a szczególnie taką która składa się z dwóch cyfr ! Quote
mora Posted February 18, 2014 Report Posted February 18, 2014 Ty figlarzu ! Masz na FB lajka za przedsiębiorczość ! Quote
dominika1989 Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 Mozna napisać, ze czujesz sie jak władca, bo masz wpływ na swój świat, ten który stworzysz na polu. W sumie to fajne uczucie jest Quote
dyziek Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 Panujesz nad kawałkiem ziemi, czego efektem są płody będące dobrem dla wszystkich ludzi. Quote
Kamilc-360 Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 A ja najbardziej to lubię pracę ciągnikiem bo jeżdżąc tak po pustym polu czuję się wtedy jak władca xD Quote
bardzomalorolny Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 człowiek bez roboty dziczeje, tak jak pole bez ludzi także najlepszym zawodem z najróżniejszymi pracami wykonywanymi w ciągu jednego dnia jest zawód rolnika: rolnik musi być przede wszystkim rolnikiem, mechanikiem, budowlańcem, a także przedsiębiorcą i ekonomistą. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 Nie wiem jak wy ale ja zimą jestem nie do życia, przynajmniej tak twierdzi moja żona, ale jak tylko na polach pojawiają się traktory zmienia się to diametralnie. Lubię siąść do kabiny i jechać w pole, cisza, spokój, (a nie wieczna gonitwa za pieniądzem i awansami w pracy). Poza tym tu sarna, tam zając, czego chcieć więcej? Biorąc pod uwagę że rolnikowi dziś nie jest łatwo, to czy taki błogi spokój na łonie natury nie jest dobrym dodatkiem? Quote
Kamilc-360 Posted February 20, 2014 Report Posted February 20, 2014 Nie wiem jak wy ale ja zimą jestem nie do życia' date=' przynajmniej tak twierdzi moja żona, ale jak tylko na polach pojawiają się traktory zmienia się to diametralnie. Lubię siąść do kabiny i jechać w pole, cisza, spokój, (a nie wieczna gonitwa za pieniądzem i awansami w pracy). Poza tym tu sarna, tam zając, czego chcieć więcej? Biorąc pod uwagę że rolnikowi dziś nie jest łatwo, to czy taki błogi spokój na łonie natury nie jest dobrym dodatkiem?[/quote']Oj święte słowa, ja mam tak samo zimą wpadam w depresję i nie chce mi się żyć, a jak tylko przyjdzie wiosna to od razu życie wraca, kto mieszka na wsi ten to rozumie Quote
dominika1989 Posted February 20, 2014 Report Posted February 20, 2014 to chyba każdy tak ma pamiętam jedna zimę, ze jakoś tak długo ciągle były chmury i chmury, zero słońca to mój ojciec stwierdził, że zaraz chyba umrze rolnik jest chodzącym barometrem Quote
Recommended Posts