przemek2092 Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 Witam, czy robił ktoś z was może taki manewr jak w temacie ? szukałem w necie ale wszędzie piszą dość zawile i nie mogę zrozumieć zbytnio bo zdania sie różnią, jeżeli macie jakiś dobrę informacje dotyczące tego lub stronę gdzie mogę poczytać i sie dowiedzieć coś na ten temat będe wdzięczny pozdrawiam Quote
damianus87 Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 idziesz do stacji kontroli pojazdów i koles wystawi Ci odpowiednie dokumenty by zaniesc do wydzialu komunikacji. ja tak bede robić w tym roku. i facet ze stacji powiedzial ze przygotuje mi odpowiednie papiery bez problemu Quote
leszkoma Posted February 19, 2014 Report Posted February 19, 2014 Spotkało mnie coś innego bo niestety w wydziale komunikacji nie chcą przyczepy samochodowej przerejestrować na rolniczą . Jadąc do przeglądu traktorem z tą przyczepą płace za przegląd tak jak za przyczepę rolniczą ,więc nie bardzo widzę powód aby za wszelką cenę przerejestrowywać ją na rolniczą . Quote
damianus87 Posted February 20, 2014 Report Posted February 20, 2014 różnica jest taka że przegląd w przyczepie rolniczej robisz co 2 lata (tak samo jak ciągnik), a w przyczepie samochodowej co rok. wiec po co mam mieć niby przyczepę samochodowa, skoro i tak używam ją do celów tylko rolniczych? Quote
Mikruss Posted February 20, 2014 Report Posted February 20, 2014 jedziesz na przegląd i robi ci pod przyczepe rolniczą, ojciec jesienią tak robił i w wydziale komunikacji nie robili problemów.Ważne jeszcze aby w przyczepie był tylni zaczep do drugiej przyczepy Quote
przemek2092 Posted February 24, 2014 Author Report Posted February 24, 2014 Mam tylny zaczep, wyjście pod hamulce i światła a w papierach mam że samochodowa... wbrew pozorom nigdzie nie chcą mi zrobić przeglądu tak jak za rolniczą( czyli na dwa lata i za połowę pieniążków co wołają za samochodową) więc leszek nie wiem czy masz jakiś znajomych w stacji ale ja kilka miast objechałem i nic... ale zrobię ją tak jak chłopaki mówicie Quote
henryk Posted April 9, 2015 Report Posted April 9, 2015 panowie ja miałem samochodową dotąd aż brakło miejsca w dow.rej.,potem diagnosta wystawił zaświadczenie o prz. tech. i napisał ze rolnicza i w W.K. na nowym dowodzie napisali że rolnicza i spokój-pozdrawiam Quote
Vademecum Posted April 9, 2015 Report Posted April 9, 2015 chodzi o samochodową czy ciężarową ??? Miałem ciężarową i diagnosta wystawił papier i w urzędzie zmienili bez problemów, trudniej jest odwrotnie. Z takimi pytaniami tylko do diagnosty bo to jest ich robota. Quote
Halifaxx Posted May 11, 2015 Report Posted May 11, 2015 Wszystko można załatwić, kwestia czy znasz odpowiednich ludzi którzy Ci to umożliwią. Quote
Recommended Posts