Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, czy robił ktoś z was może taki manewr jak w temacie ? szukałem w necie ale wszędzie piszą dość zawile i nie mogę zrozumieć zbytnio bo zdania sie różnią, jeżeli macie jakiś dobrę informacje dotyczące tego lub stronę gdzie mogę poczytać i sie dowiedzieć coś na ten temat będe wdzięczny ;) pozdrawiam
Posted
idziesz do stacji kontroli pojazdów i koles wystawi Ci odpowiednie dokumenty by zaniesc do wydzialu komunikacji. ja tak bede robić w tym roku. i facet ze stacji powiedzial ze przygotuje mi odpowiednie papiery bez problemu
Posted
Spotkało mnie coś innego bo niestety w wydziale komunikacji nie chcą przyczepy samochodowej przerejestrować na rolniczą . Jadąc do przeglądu traktorem z tą przyczepą płace za przegląd tak jak za przyczepę rolniczą ,więc nie bardzo widzę powód aby za wszelką cenę przerejestrowywać ją na rolniczą .
Posted
różnica jest taka że przegląd w przyczepie rolniczej robisz co 2 lata (tak samo jak ciągnik), a w przyczepie samochodowej co rok. wiec po co mam mieć niby przyczepę samochodowa, skoro i tak używam ją do celów tylko rolniczych?
Posted

jedziesz na przegląd i robi ci pod przyczepe rolniczą, ojciec jesienią tak robił i w wydziale komunikacji nie robili problemów.

Ważne jeszcze aby w przyczepie był tylni zaczep do drugiej przyczepy ;)

Posted
Mam tylny zaczep, wyjście pod hamulce i światła a w papierach mam że samochodowa... wbrew pozorom nigdzie nie chcą mi zrobić przeglądu tak jak za rolniczą( czyli na dwa lata i za połowę pieniążków co wołają za samochodową) więc leszek nie wiem czy masz jakiś znajomych w stacji ale ja kilka miast objechałem i nic... ale zrobię ją tak jak chłopaki mówicie
  • 1 year later...
Posted

panowie ja miałem samochodową dotąd aż brakło miejsca w dow.rej.,potem diagnosta wystawił zaświadczenie o prz. tech. i  napisał ze rolnicza i w W.K. na nowym dowodzie napisali że rolnicza i spokój-pozdrawiam

Posted
chodzi o samochodową czy ciężarową ??? Miałem ciężarową i diagnosta wystawił papier i w urzędzie zmienili bez problemów, trudniej jest odwrotnie. Z takimi pytaniami tylko do diagnosty bo to jest ich robota.
  • 1 month later...