Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.Chciałbym się dowiedzieć gdzie w renault 95.14 znajdują się filtry hydrauliczne.Są jakieś w skrzyni ? A i czy ta pompa z przodu nad filtrem oleju silnika napędza podnośnik czy tylko wspomaganie.
Posted

To znaczy są dwa filtry tak.Jeden u góry bliżej głowic to ten jest płukany ? a drugi nisko na przewodzie od skrzyni do pompy hydraulicznej jest wymieniany.Dobrze rozumiem to te dwa filtry tylko ?

Mam do ciebie izydor6280 pytanie będę wymieniał olej w silniku jak myślisz jaki wlać.Wcześniej jak go kupiłem był jeżdżony na turdusie 15W40.Zastanawiam się czy dalej jeździć na takim.

Posted

wymienia sie tylko ten filt na przewodzie, drugi plukasz

zalerzy jak czesto wymieniasz olej, wlejesz cos lepszego pojezdzisz z 50-70 godzin dluzej

pomysl moze nad Fuchsem lub Mobilem, jak sie nie myle Delvac, choc i Turdus nie ma jakiejs zlej opini

Posted
izydor6280 mam 2 pytania do ciebie.Pierwsze pytanie,olej w skrzyni i w hydraulice jest ten sam,czy do hydrauliki jest oddzielny zbiornik.Drugie pytanie jak odkręcę ten filtr hydrauliczny na dolnym przewodzie to olej nie wycieknie z podnośnika .Chcę wymienić ten filtr