sszymonss Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Witam.Chciałbym się dowiedzieć gdzie w renault 95.14 znajdują się filtry hydrauliczne.Są jakieś w skrzyni ? A i czy ta pompa z przodu nad filtrem oleju silnika napędza podnośnik czy tylko wspomaganie. Quote
izydor6280 Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 pompa zespolona, zasila caly uklad hydrauliczny, kazda sekcja innyjeden filtr masz na przewodzie, drugi przy silniku, ten plukany, w skrzyni o ile sie nie myle jest tylko sitko Quote
sszymonss Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 To znaczy są dwa filtry tak.Jeden u góry bliżej głowic to ten jest płukany ? a drugi nisko na przewodzie od skrzyni do pompy hydraulicznej jest wymieniany.Dobrze rozumiem to te dwa filtry tylko ?Mam do ciebie izydor6280 pytanie będę wymieniał olej w silniku jak myślisz jaki wlać.Wcześniej jak go kupiłem był jeżdżony na turdusie 15W40.Zastanawiam się czy dalej jeździć na takim. Quote
izydor6280 Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 wymienia sie tylko ten filt na przewodzie, drugi plukaszzalerzy jak czesto wymieniasz olej, wlejesz cos lepszego pojezdzisz z 50-70 godzin dluzejpomysl moze nad Fuchsem lub Mobilem, jak sie nie myle Delvac, choc i Turdus nie ma jakiejs zlej opini Quote
sszymonss Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Ja wymieniam zawsze na wiosnę dużo ciągnik nie będzie robił 16ha orki wiesz jak to jest kultywacja i przy belarce to wszystko myślę że turdus powinien wystarczyć Quote
sszymonss Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 izydor6280 mam 2 pytania do ciebie.Pierwsze pytanie,olej w skrzyni i w hydraulice jest ten sam,czy do hydrauliki jest oddzielny zbiornik.Drugie pytanie jak odkręcę ten filtr hydrauliczny na dolnym przewodzie to olej nie wycieknie z podnośnika .Chcę wymienić ten filtr Quote
izydor6280 Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 olej jest ten sam w calym ukladzieolez zapewne bedzie lecial ale ze skrzyni Quote
Recommended Posts