marcink90 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Witam otóż mam taki problem że sprężarka w mojej 60-ce otóz nie ma ona siły no wczoraj chciałem napompować koło w przyczepie i napompowała tak do 1,5atn. a dalej nic, tylko zaczęła dziwnie chodzić, tak jakby się "dławić" A gdy włączyłem ją tak na pusto żeby chodziła podczas jazdy to nawet jak jest z 2000obr/min strzałka na wskaźniku nie podejdzie na zielone pole, tylko trochę drygnie z czerwonego. A gdy się jedzie z przyczepą, to zauważyłem że przyczepa słabo hamuje. Co to może być? Quote
Kamilc-360 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Ja bym sprawdził odolejacz powietrza czy nie jest zanieczyszczony, albo sprawdź też ten przewód ssący co idzie do sprężarki, u mnie ojciec kiedyś wziął go mocno obejmą ścisnął i też dziwnie chodziła Quote
Rico Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 może już pierścienie do wymiany:) Quote
massay1 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Sprawdź czy w głowiczce nie odkręciły się zaworki. Objawy pasują a zdarza się to często. Quote
matkra34 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 problem może być właśnie w zaworkach lub uszczelce pod głowicą ,zużytych pierścieniach, odolejaczu jeśli w odolejaczu zaworek jest walnięty to koła nie napompujesz puki nie nabije w butle w ciągniku,a przyczepa może słabo hamować ze swojej przyczyny np.walniętych siłowników źle wyregulowanych hamulców lub złego ustawienia regulatora siły hamowania (ilości ładunku ).albo zawór hamulcowy przy pedale hamulca( za długie cięgło) i nie przepuszcza całkowicie powietrza na przyczepę takie moje zdanie Quote
Recommended Posts