Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam otóż mam taki problem że sprężarka w mojej 60-ce otóz nie ma ona siły no wczoraj chciałem napompować koło w przyczepie i napompowała tak do 1,5atn. a dalej nic, tylko zaczęła dziwnie chodzić, tak jakby się "dławić" A gdy włączyłem ją tak na pusto żeby chodziła podczas jazdy to nawet jak jest z 2000obr/min strzałka na wskaźniku nie podejdzie na zielone pole, tylko trochę drygnie z czerwonego. A gdy się jedzie z przyczepą, to zauważyłem że przyczepa słabo hamuje. Co to może być?
Posted
Ja bym sprawdził odolejacz powietrza czy nie jest zanieczyszczony, albo sprawdź też ten przewód ssący co idzie do sprężarki, u mnie ojciec kiedyś wziął go mocno obejmą ścisnął i też dziwnie chodziła
Posted
problem może być właśnie w zaworkach lub uszczelce pod głowicą ,zużytych pierścieniach, odolejaczu jeśli w odolejaczu zaworek jest walnięty to koła nie napompujesz puki nie nabije w butle w ciągniku,a przyczepa może słabo hamować ze swojej przyczyny np.walniętych siłowników źle wyregulowanych hamulców lub złego ustawienia regulatora siły hamowania (ilości ładunku ).albo zawór hamulcowy przy pedale hamulca( za długie cięgło) i nie przepuszcza całkowicie powietrza na przyczepę takie moje zdanie