student18 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Mam pytanie . Chciałem kupic prosięta ale z powodu wybuchu choroby nie wiem co robic czy zaryzykowac i kupic prosięta czy może coś innego . Jak sądzicie ? Quote
Rico Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 nie ma żadnej choroby, znaleźli poza granicami Polski 2 martwe dziki i zrobili głośno że to niby polskie i z tego powodu jest panika, a cena świni spada w dół to można zaryzykować i kupić ale ja bym poczekał jeszcze trochę aż cena spadnie i wtedy bym kupił Quote
VoYtek8 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Te dziki były bardzo blisko wschodniej granicy, więc w Polsce pomór świń jest tylko tematem dla mediów niż rzeczywistym problemem. Jakoś blisko wschodniej granicy to można się obawiać, a poza tym to Polska jest narazie wolna od tego i nie ma się czego obawiać. Jak chcesz to kupuj prosięta bez obaw. Pozdrawiam Quote
dominika1989 Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 to ja tylko dopowiem, że ze strony weterynaryjnej także nikt nie przewiduje niebezpieczeństwa. Tak jak Sławek pisze teraz można kupic zwierzęta taniej dobry moment na inwestycję Quote
Ojciec Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Student nie kupuj w polskich świń bo są chore uważaj już ten pomór stoi u ciebie za stodołami lepiej jedź szybko do Niemiec Belgii Holandii i tam kup tylko szybko bo nie zdążysz tylko zapłać im dobrze a na pewno będziesz zadowolony. Zaopatrz się na najbliższe dwa miesiące w produkty spożywcze gdyż już niedługo pomór będzie w sklepie na półkach i wtedy koniec wszystko się zawali ale jest nadzieja w naszych wspaniałych sąsiadach zza zachodniej granicy którzy to jak w filmach przyjadą do nas na swych białych rumakach i wybawią nasz kraj z opresji . kubusjettaII 1 Quote
tomson Posted February 3, 2018 Report Posted February 3, 2018 Słyszeliście o pomorze? Liczby są już przerażające- ponad 100 sztuk zarażonych dzików. Quote
Recommended Posts