Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , napiszę krótko w mojej okolicy cielęciny będzie do oporu podam ceny na chwilę obecną to są ceny

mieszańców ogólnie bydło mleczne byczek ok 50 kg 7-8 zł/kg kolor 9 zł jałoszka szkoda gadać chętnych do sprzedaży

byłoby dużo tylko jest jedno ale chodzi mi przedmówcę sądząc z twoich wypowiedzi to jesteś zielony i wątpię

czy masz numer nr gospodarstwa nr siedziby stada w ubiegłym roku było kilku handlarzy którzy płacili na

początku ekstra niestety po wyrobieniu sobie zaufania rozpłyneli się w powietrzu nie płacąc i co najgorsze nie

przemieszczając cielęcia

Posted
mam 4 cielaki z lata mieszance. mam nr gospodarstwa i siedziby stada ale chciałbym dokupic jeszcze z 10. zastanawiam sie nad rasa nbc ale tak naprawde nie wiem o niej wiele.podobno to jakas mieszanka z miesnymi. jakie sa przyrosty w stosunku do hf i mieszanców. sa troche droższe niz hf ale tansze niż kolor-podobno. co o tym sądzicie czy to brac czy lepiej dołożyc i wziąc kolor
  • 2 weeks later...
Posted

Witam ' date=' napiszę krótko w mojej okolicy cielęciny będzie do oporu podam ceny na chwilę obecną to są ceny

mieszańców ogólnie bydło mleczne byczek ok 50 kg 7-8 zł/kg kolor 9 zł jałoszka szkoda gadać chętnych do sprzedaży

byłoby dużo tylko jest jedno ale chodzi mi przedmówcę sądząc z twoich wypowiedzi to jesteś zielony i wątpię

czy masz numer nr gospodarstwa nr siedziby stada w ubiegłym roku było kilku handlarzy którzy płacili na

początku ekstra niestety po wyrobieniu sobie zaufania rozpłyneli się w powietrzu nie płacąc i co najgorsze nie

przemieszczając cielęcia

[/quote']

Witam.

Nie jestem handlarzem ale kupuje od nich byczki.

Czy kolega chciał by mi pomoc i nagrać jakies sztuki kolorków?

Wolał bym samemu pojechać gdześ dalej kupic i papiery załatwic jak nalezy niz dawac komus zarobic.

Czekam na odp